PIVO haalt met 469.446 opleidingsuren hoogste aantal van voorbije 5 jaar

C21

PIVO haalt met 469.446 opleidingsuren hoogste aantal van voorbije 5 jaar

Scherm__afbeelding_2024-03-03_om_16
 

​In 2023 werden er 469.446 opleidingsuren gerealiseerd in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de voorbije jaren. Hiermee laat het PIVO de moeilijke coronajaren achter zich. De stijgende vraag naar politiepersoneel toont zich in de cijfers. Want met 283.727 uren heeft de Politieschool Vlaams-Brabant het hoofdaandeel in het totaal aantal opleidingsuren.​

​Het PIVO is het Vlaams-Brabants opleidingscentrum voor politie, brandweer, dringende geneeskundige hulpverlening en medewerkers van lokale en regionale besturen.
​Hulpdiensten, lokale besturen, organisaties en bedrijven kunnen er terecht voor een brede waaier aan kwaliteitsvolle, praktijkgerichte en direct toepasbare specifieke en multidisciplinaire opleidingen, trainingen en vormingen.
​Vorig jaar realiseerde het PIVO 469.446 opleidingsuren. Dat was 4% meer dan in 2022. Bovendien overstijgen deze cijfers de 458.585 opleidingsuren van 2019, het jaar voor de start van de coronacrisis. Hiermee heeft het PIVO de moeilijke coronajaren achter de rug.
 
“Deze stijging is vooral het gevolg van een verhoogde instroom bij politie omdat er meer inspecteurs aangeworven worden. 55% van het totaal aantal opleidingsuren wordt gerealiseerd door onze Politieschool”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. “Een andere reden voor de stijging is dat er steeds meer opleidingen op locatie worden aangeboden. Dat zijn voornamelijk voortgezette en/of gespecialiseerde opleidingen en opleidingen op maat van het lokale bestuur."
 
​Om een hoog aantal opleidingsuren te kunnen behalen, moet de kwaliteit, docenten en de infrastructuur van de opleidingen goed zijn. Het PIVO heeft de laatste jaren hierin geïnvesteerd. Zo kwamen er een nieuwe sporthal, klaslokalen en schietstanden voor de politie. Ook de organisatie werd aangevuld met een digitaal leerplatform. Hierdoor is professioneel afstandsonderwijs mogelijk. 
 
​“We behalen mooie resultaten en daarom zullen we blijven investeren in de verdere ontwikkeling van aangepaste infrastructuur zodat onze hulpdiensten kunnen oefenen voor specifieke en impactvolle interventies, zoals voor rampen, terreur of omgaan met gevaarlijke stoffen. En om in de toekomst te kunnen uitbreiden, hebben we de BOMACO-site aangekocht”, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief