Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

C21

Keerbergen en provincie maken werk van versterking lokale handel en horeca

Scherm__afbeelding_2024-03-27_om_21
 

De gemeente Keerbergen stapt in het traject ‘detailhandelscoaching’ van de provincie Vlaams-Brabant. Dit programma moet de lokale handel en horeca versterken en ondersteunen aan de hand van een op te stellen detailhandelsplan via een participatief traject met de handelaars en inwoners uit de gemeente.

Het traject Detailhandelscoaching van de provincie Vlaams-Brabant, biedt gemeenten zoals Keerbergen, de kans om hun handelsapparaat te versterken en hun toekomstige ontwikkeling te sturen. Door middel van intensieve begeleiding van een provinciale coach worden de uitdagingen en kansen van de lokale handel en horeca in kaart gebracht.
​Deze coach werkt samen met de gemeenten aan het opstellen van een plan om de lokale handel en horeca te versterken. Dit omvat onder meer het identificeren van gebieden die extra ondersteuning nodig hebben, het stimuleren van ondernemerschap en het creëren van een aantrekkelijke omgeving voor zowel lokale bewoners als bezoekers.
 
De provincie Vlaams-Brabant startte reeds zo’n traject in Londerzeel, Asse, Wemmel, Tremelo, Halle, Wemmel en Meise.
 
“De focus van zo’n traject ligt op een participatief traject waarbij zowel burgers als handelaars actief worden betrokken. Hierdoor kunnen de sterktes en zwaktes van het handelsapparaat nauwkeurig worden geïdentificeerd en geanalyseerd. Dit stelt de gemeente in staat om een realistische toekomstvisie te ontwikkelen die gericht is op het versterken van de lokale kernen en het ondersteunen van het handelsapparaat”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024
Marc Sluys | 27 mrt 2024

archief