SINT-GENESIUS-RODE Schenking opbrengst Bal van Ro aan BePOPI

C21

SINT-GENESIUS-RODE Schenking opbrengst Bal van Ro aan BePOPI

Editiepajot_bart_devill___waaile_van_ro
Foto Bart Devillé
 

 

Op 18 november 2023 organiseerde de vzw Kameroade van Ro de 4de editie van het Bal van Ro in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Deze editie werd opnieuw een groot succes. Het publiek was massaal aanwezig, de bar draaide op volle toeren en er werd gefeest tot in de vroege uurtjes. Door de talrijke opkomst en de financiële steun van onze sponsors houden we een mooie opbrengst over aan dit evenement. We waren dan ook heel tevreden en fier afgelopen zaterdag een cheque te kunnen uitreiken aan vzw BePOPI voor een bedrag van 3.173,64 €. BePOPI is een nationale vzw bestaande uit vrijwilligers die zelf aan een primaire immuunstoornis (PID)

lijden, familie zijn van een PID-patiënt of zich betrokken voelen met PID-patiënten. Zij verdedigt de belangen van patiënten met een primaire immuundeficiëntie (PID) en bevordert het wetenschappelijk onderzoek naar PID.

Primaire immuundeficiënties of immuunstoornissen, kortweg PID, zijn aangeboren afwijkingen in de werking van het afweer- of immuunsysteem. PID is een verzamelnaam voor meer dan 400 mogelijke stoornissen waardoor de patiënten een verhoogde vatbaarheid tonen voor infecties die blijvende orgaanschade kunnen aanrichten. Voorzitter Wim De Geest nam de cheque met veel plezier in ontvangst. Het geld zal zeker goed besteed worden en we zien een mooie link met jullie bal vertelde hij. We willen immers PID café’s oprichten waar patiënten in een ontspannen en aangename omgeving ervaringen kunnen uitwisselen en steun vinden bij elkaar. Een eerste testproject hierrond zal binnenkort worden opgericht in Boortmeerbeek. “Het doet ons als Kameroade van Ro deugd om hier een steentje toe bij te dragen en het geeft in elk geval ook veel goesting om ons verder in te zetten voor het goede doel. Hou zeker onze sociale media kanalen in de gaten voor meer informatie over komende evenementen!”


Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief