GERAARDSBERGEN - Cultuuricoon Frederika Schollaert overleden

C21

GERAARDSBERGEN - Cultuuricoon Frederika Schollaert overleden

Fre
Geraardsbergen verliest cultuuricoon Fré Schollaert
 

Cultuuricoon, Frederika Schollaert,  is overleden. Zij was lerares, lid van het Krakelingencomité en organiseerde heel wat evenementen.

Fré, zoals ze door haar vrienden werd genoemd, was een inspirerende docente Frans op het Sint-Catharinacollege. Daarnaast organiseerde ze op school heel wat evenenmenten. Zo organiseerde ze het totaalspectakel  ‘From Erasmus with love’. Ze was ook een van de drijfveren achter het “chambrettenproject” waarbij drie jonge fotografen en tevens (oud)leerlingen het verleden weer even tot leven in een oude chambrettengang van het College.

 Frederika verzorgde de regie voor de evocatie ‘Memento 1916-2016’ waarbij op het college een gedenkplaat werd onthuld voor de 803 burgers die er als opgeëisten in 1916 door de Duitse bezetter werden weggevoerd. Fré was tevens betrokken bij ‘A walk to victory 1914-1918’ waarvoor ze de historische theaterwandeling leidde. Tevens wist ze Simon Gronowski, die als kind de Holocaust overleefde te strikken voor een uiteenzetting.

Fré was ooit lid van de stedelijke cultuurraad. Zij zette zich ook al twintig jaar in voor het Krakelingencomité en stak mee haar schouders onder de erkenning door Unesco als ‘immaterieel cultureel erfgoed’ van het dubbelfeest van Krakelingen en Tonnekensbrand.

Het is een triest afscheid van een klassedame, bruisend van ideeën, cultureel steeds in de weer en bovenal een Geraardsbergs cultuuricoon.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief