Met een lage BTC koers is het nu tijd om in te stappen

C21

Met een lage BTC koers is het nu tijd om in te stappen

Image003

Op dit ogenblik houden veel inwoners van Vlaanderen de bitcoin koers nauwlettend in de gaten. Vaak is het ‘hot news’ als de cryptovaluta flink daalt of juist omhoog schiet. Voor wie op dit ogenblik nog wat spaargeld achter de hand heeft is het nu het overwegen waard om daarvan een deel in bitcoin te investeren.

 

Het is al langer duidelijk dat een flinke som geld op de spaarrekening geen rendement meer opbrengt. De spaarrente op bankrekeningen is op dit ogenblik namelijk historisch laag of zelfs nul procent. Heb je veel spaargeld dan moet je zelfs boeterente betalen.

 

Bitcoin nieuws

Het is een gegeven dat er eigenlijk altijd wel nieuws is op het gebied van bitcoins en cryptovaluta. Een twitterbericht van de rijkste mensen ter aarde zoals Elon Musk van Tesla kan al een grote stijging van de bitcoin teweeg brengen. Als particuliere belegger of investeerder is het naast een vaak drukke baan bijna ondoenlijk om al het nieuws bij te houden. Het is dan handig dat alle koersen en bitcoin nieuws op één overzichtelijke pagina te vinden zijn. Experts van deze site 24/7 het belangrijkste nieuws uit de cryptowereld in de gaten en schrijven er goed begrijpbare stukken over.

 

De verschillende soorten cryptocoins zijn door de jaren heen flink toegenomen. Dat betekent dat je niet alle investeringen op één coin hoeft in te zetten, maar dat je je risico kunt spreiden. Ben je een starter op de cryptomarkt dan is het raadzaam om alleen geld te gebruiken wat je echt kunt missen. 

 

Inflatie

Laat je je geld rustig op de bank staat dan kun je er in de loop van de tijd steeds minder goederen van kopen. Op dit ogenblik gaat de geldontwaarding heel snel vanwege een historisch hoge inflatie. Over heel 2021 bedroeg de inflatie in Nederland volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gemiddeld 2,7 procent. Daarbij is december 2021 een flinke uitschieter. In België lag in deze maand van 2021 de inflatie op maar liefst 5,71 procent. Al met al redenen genoeg om nu in te stappen en rendement te gaan behalen via bitcoins.

 

Fluctuaties

De markt van de cryptocoins is een bewegelijke. De BTC koers kan dus flink stijgen of dalen. Indien de koers een flinke duikeling maakt is dit vaak in het nieuws te lezen. Dit is voor veel beleggers ook de tijd om in te stappen. Door de jaren heen is gebleken dat na een dip er altijd een stijging van de koersen gaat plaatsvinden. Heb je éénmaal een mooie stijging te pakken dan is het een kwestie van op tijd je rendement te verzilveren. Het beste is dan je winst te pakken en het origineel ingelegde bedrag rustig te laten staan zodat je hier weer verder mee kunt beleggen.

 

CFD

Ben je iemand die al meer ervaren is in de bitcoinwereld dan is er op dit moment een relatief nieuwe tool die het handelen in bitcoins extra aantrekkelijk maakt. Deze staat bekend onder de naam Contract For Difference.  Het CFD  is een zeer geschikt instrument om mee te handelen en online beleggen in beursindices, aandelen, valuta en grondstoffen zoals goud, zilver en olie. In het actuele nieuws is er bijvoorbeeld aandacht voor het feit dat de aandelenmarkt en BTC-koers gelijkwaardige koersbewegingen laten zien. CFD's geven de belegger meer vrijheid en mogelijkheden dan bijvoorbeeld turbo's, speeders of sprinters. Dat verklaard ook de toenemende populariteit van dit, relatief nieuwe, beleggingsinstrument onder beleggers.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief