2022 is bijna ten einde dus dit moet jij weten over je zorgverzekering

C21

2022 is bijna ten einde dus dit moet jij weten over je zorgverzekering

Image001-1

Nu het jaar bijna ten einde loopt, is dit voor velen hét moment om onder andere de zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen. Waar je normaliter met de meeste contract tussentijds het nodige kunt wijzigen, geldt dit voor onze zorgverzekering niet. Ieder jaar rond medio november worden de tarieven voor het nieuwe jaar bekend gemaakt en gaat heel Nederland massaal aan de slag om de verschillende verzekeraars met elkaar te kunnen vergelijken. Ook dit jaar zal dit dus weer het geval zijn. Echter zijn er tijdens het vergelijken van de verschillende aanbieder wel een paar puntjes van aandacht waar rekening mee gehouden moet worden. Je zult namelijk zien, dat het meer is dan alleen de maandelijks te betalen premie. Dus wil jij overstappen, volg dat de onderstaande stappen.

 

Breng je huidige zorgbehoefte in kaart

Wanneer je online je zorgverzekering vergelijken gaat, is het belangrijk eerst in kaart te brengen wat je nu eigenlijk verbruikt. Ben je nog jong, dan is de kans vrij groot dat je weinig tot geen aanspraak hoeft te maken op de zorg. Maar ben je wat ouder, dan is het niet heel gek dat je bepaalde medicatie slikt en ook onder behandeling staat van bijvoorbeeld een fysio. Het is daarbij van belang te weten hoeveel je nodig hebt en hoe dit momenteel geregeld is. Er zijn namelijk verzekeraars die meer behandelingen vergoeden dan eigenlijk vanuit het basispakket verplicht is gesteld. Stap je dan over naar een verzekeraar die dit niet doet, dan kan dit ineens voor een veel hogere premie zorgen. Zorg er dus voor dat je weet wat je huidige verbruik is, zodat je een eerlijk vergelijk kunt maken.

 

Bepaal je huidige situatie

Het in kaart brengen van je huidige zorgbehoefte en het in kaart brengen van je huidige situatie zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Belangrijk is dus om voor jezelf te kijken hoe het er nu voorstaat en wat je verwacht in de toekomst nodig te hebben. Hierbij kun je denken aan iets eenvoudigs zoals bijvoorbeeld een bril. Wanneer je nu nog relatief goed ziet, maar wel het gevoel hebt dat het iets minder wordt, dan kan een bril in de toekomst noodzakelijk zijn. Kortom, goed om rekening mee te houden dus. Ook een eventuele behandeling in het ziekenhuis valt hieronder. Er zijn namelijk ook behandelingen die niet standaard worden vergoed door de verzekeraar. Zeker iets om rekening mee te houden!

 

Vergelijk meerdere verzekeraars

Nadat je precies weet wat je nodig hebt, is het tijd om een selectie met verzekeraars te maken die in de behoefte kunnen voorzien. Dit kun je tegenwoordig eenvoudig online doen en heb je direct één overzicht met enkele verzekeraars die kunnen bieden wat jij zoekt. Uiteraard is het handig om te kijken naar de maandelijks te betalen premie, maar is het ook goed om naar aanvullende voorwaarden te kijken. Hierbij kun je denken zoals ook eerder genoemd, het aantal behandelingen bij een fysiotherapeut in Roosdaal die standaard in het basispakket zitten of bijvoorbeeld de kosten die worden gedekt bij een bezoek aan de tandarts.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2022
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 26 apr 2024
Redactie Editiepajot | 09 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief