Ontspanning in het pajottenland

C21

Ontspanning in het pajottenland

Thumbnail_image001__1_
 

Het Pajottenland is een regio in Vlaams-Brabant en is ook bij de hollanders bekend en populair. Het landschap is compleet anders dan in Nederland en ze noemen het daar ook wel het Toscane van het noord. En dat is niet voor niks want met zijn heuvels en landerijen is het een perfect gebied voor allerlei activiteiten om tot rust te komen. Hier in deze blog lees je wat je allemaal kunt doen als je van plan bent om dit mooie gebied te bezoeken.

Wellness

Eén dag is te weinig om al het moois te ontdekken, daarom kan je het beste op zoek naar een hotel of vakantiepark als je het Pajottenland gaat bezoeken. Kijk bijvoorbeeld op Vakantieveilingen.be wanneer je een aantal dagen of nachten op vakantie gaat. Ga je voor wellness dan is Thermen Dilbeek een heerlijk plek om je te laten verwennen. Met de thermaalbaden laad je weer helemaal op om vervolgens de buurt te gaan verkennen op een manier die voor jou prettig is.

Op de fiets

Een van de grootste trekpleisters van het Pajottenland is het uitgebreide netwerk van fietspaden. Het is niet alleen uitermate geschikt voor de fanatieke wielrenners maar ook voor de recreatieve fietsers is het uitermate geschikt. De routes brengen je door heuvelachtig gebied met veel bossen. Het is afwisselend en je fiets door veel historische dorpjes en steden met allemaal de echte belgische woningen die zo herkenbaar zijn. Gezien het heuvelachtige landschape is een elektrische fiets geen overbodige luxe.

Lekker eten en drinken

Het Pajottenland is ook beroemd om zijn lekkere eten en drinken, met de nadruk op streekproducten. Wat erg leuk is om te doen is het bezoeken van de Lambiekbrouwerijen, dit speciale bier wordt op een bijzondere manier gebrouwen en dat geeft unieke biersmaken die je echt een keer geproefd moet hebben. Daarnaast zijn er veel restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten zoals de Pajotse taart, stoofpotjes, en ambachtelijke kazen.

Landelijk Logeren

Voor wie er een nachtje of vakantie van wil maken, biedt het Pajottenland van alles en nog wat, van charmante bed-and-breakfasts, bijzondere hotels tot prachtige landhuizen. Heerlijk slapen in een rustig dorpje of midden in de bossen, er is voor iedereen wat wils.

Natuurbeleving

Als je houdt van vrijheid en natuur dan kan je geluk niet op in België. Er zijn veel natuurreservaten en parken waar je echt kan genieten van ongerepte natuur met de wilde dieren zoals herten, everzwijnen en zelfs wolven. Gebieden zoals het Hallerbos zijn juist bekend vanwege unieke bloemen en planten die je alleen daar kan vinden. Vogelspotters en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de rijke biodiversiteit.

Activiteiten

Voor degenen die op zoek zijn naar wat meer actie, kan je ook prima terecht in het Pajottenland. Paardrijden, golfen, en zelfs ballonvaren kan je hier uitstekend doen. Vooral die laatste zorgt voor een unieke beleving van het landschap, vanuit de lucht in alle rust zie je uit over de uitgetrekte bossen met groene landerijen ertussen. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2024
Redactie Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 26 apr 2024
Redactie Editiepajot | 09 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief