Je sportclub of jeugdbeweging promoten? Volg deze tips!

C21

Je sportclub of jeugdbeweging promoten? Volg deze tips!

Image001
 

Opendeurdag

Zet je deuren eens letterlijk open voor toekomstige leden. Zo krijgen ze de kans om te zien hoe de dingen eraan toegaan in jullie sportclub of jeugdbeweging en krijgen ze een beter beeld van wat ze kunnen verwachten. Organiseer bijvoorbeeld een gratis proefles of laat kinderen en jongeren een middag meedoen tijdens een activiteit van jullie jeugdbeweging. Je kan eventueel een linnen tas bedrukken met jullie logo erop, met een paar goodies erin van jullie club als traktatie om leden nog warmer te maken om zich bij jullie aan te sluiten.

Flyers en posters

Deze tip lijkt misschien voor de hand liggend maar werkt wel zeer effectief. Ontwerp leuke flyers met alle informatie erop over jullie club of jeugdbeweging. Deze kun je dan verspreiden in scholen, jeugdcafés, sporthallen enzovoort. Ook posters kunnen een goed communicatiemiddel zijn om voor meer bekendheid te zorgen bij jongeren in jullie buurt. Zorg er dan wel voor dat deze er hip en uitnodigend uitzien en schakel indien nodig de hulp in van een grafisch ontwerper.

Voorstellingen of andere evenementen organiseren

Organiseert jullie sportclub regelmatig een voorstelling, een wedstrijd, een jaarmarkt of dergelijke? Dit is het ideale moment om reclame te maken voor jullie club en een praatje te maken met potentiële nieuwe leden. Laat een T-shirt bedrukken met het logo van jullie sportclub erop of draag jullie jeugdbeweging uniform zodat bezoekers duidelijk kunnen zien we ze kunnen aanspreken van de club.

Maak een leuke Facebook- of Instagram pagina

Op sociale media kun je heel wat mensen bereiken. Hoog tijd dus om een profiel aan te maken op Facebook, Instagram en zelfs TikTok. Deel leuke foto’s van jullie activiteiten, leden, toekomstige feestjes of club evenementen en dergelijke. Zo krijgen potentiële leden meteen een goed zicht op wat jullie club of jeugdbeweging zoal te bieden heeft. Bovendien is communicatie via sociale media ook makkelijk, dus toekomstige leden of ouders van leden kunnen via die weg ook vragen stellen, mochten die er zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2024
Redactie Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 09 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief