SCHEPDAAL - Bouw nieuwe brug start volgende week

C21

SCHEPDAAL - Bouw nieuwe brug start volgende week

Editiepajot_spoorwegbrug

Vanaf volgende week zal de Wijngaardstraat in Schepdaal afgesloten worden. Infrabel start dan met de bouw van de nieuwe spoorwegbrug.

Als het weer meezit, kan de bouw van de nieuwe brug over de spoorlijn in Dilbeek volgende week maandag starten. Gezien de vriestemperaturen is het niet zeker of dat zal lukken. De straat zal tijdens de werken afgesloten zijn. “De bewoners kunnen wel aan beide kanten van de brug nog aan hun woning”, benadrukt woordvoerster Kristin Berckmans van Infrabel. “We gaan hen deze week informeren over de werken. Maar veel grote hinder zal het voor hen niet meebrengen. We proberen dan ook de overlast van lawaai en andere ongemakken net zoals anders tot een absoluut minimum te beperken”.
 
De bouw van de brug past in het kader van het gewestelijk expresnet rond Brussel. “Omdat de capaciteit van de spoorlijn verdubbeld wordt van twee naar vier sporen moet er ook een nieuwe brug over de lijn gebouwd worden”, legt Berckmans uit. “De brug bouwen we op de oude brug. De nieuwe zal breder zijn en dus ook hoger. De hoogte is bepaald door de nieuwe dubbeldekstreinen, daar was de oude infrastructuur niet meer op berekend”.
 
De bouw van de nieuwe brug zal wellicht vijftien maanden duren. Pas nadien wordt de oude afgebroken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2010
ep
kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief