DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Editiepjaot_logo_dilbeek_nieuw

Steun voor Haïti

Op voorstel van burgemeester Stefaan Platteau heeft het schepencollege beslist steun te verlenen aan de zwaar getroffen bevolking van Haïti. Dat gebeurt in overleg met RIS, de raad voor internationale samenwerking. De RIS heeft overigens al 650 euro gestort voor Haïti. In maart volgen meer activiteiten waarvan de opbrengst bestemd is voor de wederopbouw in Haïti.
 
Kindersurvival in mei
 
Van 17 tot 21 mei heeft een kindersurvival plaats voor alle scholen. De organisatoren verwachten de deelname van ongeveer 800 kinderen. Het schepencollege heeft na bijkomende informatie zijn zegen gegeven voor deze activiteit. De kindersurvival gebeurt op initiatief van de turnleerkrachten uit de verschillende lagere scholen.
 
Geen autostunts
 
Het schepencollege gaat niet in op de vraag van de Bügler Hell Drivers om in april een demonstratieshow op te voeren in Dilbeek. In het verleden werden dergelijke aanvragen geweigerd omdat hiervoor geen geschikte locatie is en wegens de hinder die dergelijke voorstellingen meebrengen.
 
Gildenhuis: wachten op huurprijs
 
Het schepencollege is het idee genegen om Ons Gildenhuis in Schepdaal te huren om het lokale verenigingsleven te steunen. Alleen wacht het schepencollege nog op de huurprijs vooraleer het definitief mee in het verhaal stapt. Het schepencollege zoekt tevens een oplossing voor de vraag van de eigenaar, de kerkfabriek, om een lening te krijgen voor de aanpassingswerken.
 
Geen dodenhuisje meer in Schepdaal
 
Het schepencollege gaat in op de vraag van de dienst burgerzaken om in het dodenhuisje van Schepdaal de tafel in blauwe hardsteen te mogen verwijderen. Deze wordt niet meer gebruikt en na het verwijderen kan de ruimte als bureelruimte worden ingericht.
 
 
Duurdere elektronische identiteitskaart
 
De elektronische identiteitskaart wordt duurder. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft meegedeeld dat de kostprijs voor de elektronische identiteitskaart van de Belg met ingang van 1 april 2010 (en niet op 1 januari 2010 zoals eerder werd aangekondigd) wordt gewijzigd van € 10 naar € 12. De nieuwe prijzen worden meegedeeld in het infoblad van maart en op de website van de gemeente Dilbeek.
 
“Muur” in Savio mag voorlopig blijven
 
De muur, die naar aanleiding van het cultureel wijkproject Stoep en Drempel eind vorig jaar werd opgericht in de Saviowijk, mag voorlopig blijven staan. Via de schepen voor cultuur hadden de bewoners de vraag gesteld om ‘de muur’ te mogen behouden. De muur is 2 meter hoog en 5 meter lang, opgebouwd uit Ytongblokken en geplaatst op de parkingzone van de Withuislaan (tegenover speeltuintje). Deze muur werd bewerkt en versierd door de buurtbewoners, die nu deze muur willen behouden als ontmoetingsplek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2010
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief