LDD-DILBEEK blijft vechten tegen het sluikstorten

C21

LDD-DILBEEK blijft vechten tegen het sluikstorten

Editiepajot_dilbeek_sluikstorten_oude_eikelenbergstraat_foto_steven_walravens
Sluikstort in de Oude Eikelenbergstraat. - Foto Steven Walravens
 
Editiepajot_dilbeek_sluikstorten_berghaagstraat_foto_steven_walravens
Sluikstort in de Berghaagstraat. - Foto Steven Walravens
 

Lijst Dedecker Dilbeek heeft de afgelopen dagen opnieuw melding gemaakt van een tiental gevallen van sluikstorten in Dilbeek. De fotoreportage is te zien op de website www.ldddilbeek.be . Het is voor de partij duidelijk dat het huidige afvalbeleid in Dilbeek dringend in vraag dient te worden gesteld.

“Het is duidelijk dat het huidige afvalbeleid niet werkt. Wij pleiten voor 3 dringende aanpassingen:
 
•          De herinvoering van de zesmaandelijkse gratis ophaling van grof huisvuil zonder voorafgaande aanvraag,
•          De aanpassing van de openingsuren van het containerpark te Groot-Bijgaarden: minstens 2 avonden per week van april tot oktober en 1 avond tijdens de winter,
•          Het installeren van al dan niet verborgen videocamera’s op de plaatsen die het meest getroffen worden door sluikstorten.
 
Wij zijn tevreden dat de gemeente relatief snel reageert wanneer we een lijstje met sluikstorten aanmelden. Het is alleen zeer jammer dat het enkel bij opruimen blijft. Er werden de laatste 8 maanden ongeveer 50 mensen beboet voor sluikstorten. Dit is slechts een strikt minimum van het aantal geconstateerde en opgekuiste sluikstorten.” aldus Wim Wauters, voorzitter LDD-Dilbeek.
 
“Onlangs hebben we aan de gemeente voorgesteld om zelf een actie op touw te zetten om het zwerfvuil en de sluikstorten op te ruimen. Het enige wat we vroegen was de mogelijkheid om het samengebrachte vuilnis gratis naar het containerpark te mogen brengen. We wachten nog steeds op een antwoord van Schepen De Vliegher. We zullen deze aanvraag weldra opnieuw indienen bij het college van Burgemeester en Schepen in de hoop dat er dan wel een gevolg aan gegeven wordt.” aldus Hugo Lammens, secretaris LDD-Dilbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief