DILBEEK - Diamant voor Richard en Julia uit Schepdaal

C21

DILBEEK - Diamant voor Richard en Julia uit Schepdaal

Diamant_jans
 

In Schepdaal zijn Richard Jans en Julia Lanckmans geen onbekenden. Jarenlang zijn ze zeer actief geweest in het verenigingsleven. Er ging haast geen feest van een vereniging voorbij zonder Julia in de keuken als vrijwilligster. Zo werd het sociaal geëngageerd echtpaar uit de Bullenbergstraat getypeerd en geëerd op het gemeentehuis naar aanleiding van zijn diamanten bruiloft.

 Richard en Louisa huwden op 1 juni 1948. Toen was Richard bakker volgens de authentieke akte, maar later werd hij vrachtwagenchauffeur. Julia hielp altijd mee op het ouderlijke landbouwbedrijf en zorgde intussen voor hun dochter. Het diamanten echtpaar heeft één kleindochter.
 Behalve de gebruikelijke geschenken kreeg het echtpaar voor zijn diamanten bruiloft ook een medaille van de provincie Vlaams-Brabant, die voor de gelegenheid werd overhandigd door provincieraadslid Audrey Van Zyl, de echtgenote van Jef Valkeniers.
 Richard is afkomstig van Wambeek waar hij werd geboren op 28 augustus 1921. Julia is een echte Schepdaalse. Zij werd er geboren op 14 april 1923 en woonde nooit ergens anders dan in Schepdaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief