DILBEEK - Berichten Schepencollege

C21

DILBEEK - Berichten Schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Geen nieuwe rommelmarkt in Sint-Martens-Bodegem

Het schepencollege gaat niet akkoord om een aparte rommelmarkt te organiseren op Hemelvaartdag in Sint-Martens-Bodegem. Dan heeft er al een avondmarkt plaats. Het schepencollege vindt het niet opportuun een bijkomende markt te organiseren omdat de avondmarkt al jaarlijks minder belangstelling kent. Eventuele rommelmarktkramers kunnen wel deelnemen aan de avondmarkt. Daar heeft het schepencollege geen bezwaar tegen.

Stoelen Westrand vertonen slijtage

De stof aan de armleuningen van de theaterzetels in Westrand vertoont al tekenen van slijtage. Gelet op de waarborgperiode van vijf jaar bedraagt (tot einde 2009), heeft het schepencollege beslist een aangetekende brief te richten aan de betrokken firma met de vraag hieraan het nodige te willen doen.

Aandenken voor actie ,,Dorp met toekomst’’

Dilbeek aanvaardt het aandenken dat de organisatie van “Dorp met Toekomst’’ aanbiedt naar aanleiding van de deelname van Dilbeek op 30 augustus 2008 aan het project ‘Ontmoet elkaar op den trottoir’. Dat bord bestaat uit een plexianeel en is transparant. Het is weerbestendig materiaal: het kan binnen of buiten opgehangen worden. De organisatie stelde die vraag omdat zo’n bordje niet goedkoop is.

Postkantoor Groot-Bijgaarden gaat dicht op 15 december

De post heeft in een brief aan het schepencollege bevestigd dat het postkantoor van Groot-Bijgaarden in de Brusselstraat op 15 december dicht gaat., De klanten kunnen na die datum terecht in het PostPunt AD Delhaize, Brusselstraat 381 -1702 GB voor onder meer frankeringsadvies voor nationaal en internationaal postverkeer, verkoop van postzegels, afgifte en ophaling van aangetekende zendingen en pakjes en stortingen van kleine bedragen (tot 300€) bv. voor de betaling van kleine facturen. De klanten zullen geïnformeerd worden via affiches in het postkantoor en via een huis-aan-huis mededeling. De klanten van De Bank en van De Post worden persoonlijk aangeschreven. Het PostPunt in Delhaize is al sinds 4 juni operationeel. In een PostPunt kunnen meer dan 90% van de verrichtingen gebeuren die in een postkantoor worden uitgevoerd. Groot voordeel van dit PostPunt zijn de ruime openingsuren.

Zes verkeerspaaltjes aan kleuterschool Regina Caeli

Het schepencollege gaat akkoord met de plaatsing van zes verkeerspaaltjes van aan de rotonde tot aan de parkeerstrook ter hoogte van de ingang van de kleuterschool van Regina Caeli. De school drong aan op deze maatregel om te vermijden dat wagens komende uit de Theresialaan links (meestal in verschillende manoeuvres) de Kaudenaardestraat inrijden . Aangezien de bocht daar te scherp is, rijden de bestuurders dikwijls deel over het voetpad. Door het plaatsen van deze paaltjes zou dit vermeden worden.

Zebrapad in omgeving Savio (Dom. Saviolaan)

Het schepencollege treedt het advies van de verkeerscommissie bij om het pleintje voor de bakkerij Locus aan de Saviolaan op te meten en een voorstel tot herschikking van de circulatie en parkeermogelijkheden op te maken. Naar aanleiding van een bijna ongeluk op het pleintje voor de bakkerswinkel in de Saviolaan, werd de vraag gesteld om de aanleg van eventuele zebrapaden in deze omgeving te onderzoeken. De verkeerscommissie stelde echter vast dat het aanbrengen van zebrapaden op deze plaats geen oplossing biedt omdat dan immers vijf meter parkeerplaats wordt opgeofferd bij aanleg van een zebrapad wat op deze plaats in de wijk niet aangewezen is. Daarom opteert de verkeerscommissie om het pleintje voor de bakkerswinkel op te meten en hierop een aangepaste belijning aan te brengen qua parkeermogelijkheden en tegelijkertijd de circulatie op deze plaats duidelijker te laten verlopen. De bedoeling van deze maatregel is de totale oppervlakte te verkleinen en aldus de snelheid van het verkeer te temperen en de verkeersveiligheid te verhogen.

Verkeersmaatregelen in de Oude Smidsestraat

Er komt een parkeerplaats voor mindervaliden op de nieuw aangelegde parking ter hoogte van de parochiezaal De Biekorf in het centrum van Dilbeek. Op de vraag om een parkeerverbod in te stellen in de Oudesmidsestraat wordt niet ingegaan wegens de plaatselijke parkeerbehoefte. Over het instellen van eenrichtingsverkeer wil het schepencollege later van gedachten wisselen als de studie over de herinrichting van de Dilbeekse kern is afgewerkt. Deze studie start binnenkort. De Oudesmidsestraat behoort tot de Dilbeekse kern.

 Het schepencollege volgt ook het negatief advies van de verkeerscommissie om geen gele strepen aan te brengen ter hoogte van de garage-inritten. Het is wettelijk verboden voor garages te parkeren. Het aanbrengen van gele belijning op deze plaats is dus overbodig. Wel komt er een gele onderbroken lijn rechtover de garage-inrit in het begin van de Oudesmidsestraat omdat de straat daar zeer smal is en het zeer moeilijk is aldus uit de garage te komen.

Herschikking in De Bergen

Het schepencollege volgt het advies van de verkeerscommissie op om de plastiek blokken te herschikken na het opkuisen van de bestrating in De Bergen.

Aan de kant van de Kasterlindenstraat wordt geopteerd om bij het binnenrijden van De Bergen de rechterkant op te houden, kant Bergring, en hier de blokken aan te brengen tot in het midden van de rijbaan met supplementaire aanduiding van een aanvullende signalisatie door middel van een verkeersbord D1; dit obstakel bevindt zich dan ook juist onder een lamp van de openbare verlichting wat het geheel veiliger maakt. De bijkomende filosofie achter deze regeling is dat het verkeer dat uit De Bergen komt aldus voorrang komt tegenover het inrijdend verkeer.

In het midden van de straat zullen de blokken op dezelfde manier worden aangebracht tot in de helft van de baan met dien verstande dat het opgaand verkeer voorrang krijgt; ook hier zal een aanvullend signalisatiebord D1 worden geplaatst.

In beide gevallen zullen de blokken zodanig worden opgesteld dat fietsers aan de achterkant door kunnen rijden; hiertoe zal een overeenkomstig M-bord worden aangebracht als aanvullende signalisatie. Als voorbeeld wordt hierbij de uitvoering aangestipt ter hoogte van het kruispunt van de H. Placestraat met de Molenberg in Groot-Bijgaarden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief