Piet Vervondel, nieuwe OCMW-secretaris van DILBEEK

C21

Piet Vervondel, nieuwe OCMW-secretaris van DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_nieuwe_ocmw-secretaris_piet_vervondel001_foto_jean-pierre_schoukens
 

Piet Vervondel, de huidige ontvanger van het OCMW, wordt vanaf 1 mei 2009 aangesteld als nieuwe OCMW-secretaris, in opvolging van François Verelst die op 1 januari 2009 met pensioen gaat. Vooraleer echt aan de slag te gaan als OCMW-secretaris, wil Piet Vervondel de jaarrekening en de eindafrekening maken.

Piet Vervondel (57) blijft als OCMW-secretaris in hetzelfde administratief gebouw en verdieping naast het rustoord Breugeldal. Hij verhuist enkel van kantoor. De functie van secretaris is de hoogste ambtenarenfunctie. Als nieuwe OCMW-secretaris wordt Piet Vervondel de verbindingsman tussen het beleid en de administratie. Hij is tevens het hoofd van alle OCMW-personeel en coördinator van alle activiteiten. Piet Vervondel krijgt op 1 mei 2009 169 personeelsleden (samen goed voor 131 voltijdse betrekkingen) onder zijn hoede.

Bijkomende aanwervingen zijn niet gepland, tenzij bijkomend onderhoudspersoneel voor de nog te bouwen serviceflats. Er is geen bijkomend personeel voorzien voor de ontdubbeling van de kamers in het rustoord Bruegeldal. Het aantal bedden wordt immers niet verhoogd.

De OCMW-secretaris wordt volgend jaar ook voor de eerste maal geconfronteerd met de rechtspositieregeling van het personeel. Dit is een decreet waarvan de hoofdlijnen werden vastgelegd door de Vlaamse regering. Het aantal werkuren, het maximum aantal verlofdagen, de vergoedingen, de premies,het zomeruur, de evaluatie… alles wordt met dit decreet geregeld.

Logistiek

Voor volgend jaar staan ook twee belangrijke dossiers op stapel: de bouw van veertig serviceflats, die eind volgend jaar begint. Een tweede belangrijk dossier is de ontdubbeling van de kamers in het rustoord. De ombouw van tweepersoonskamer tot eenpersoonskamer in Bruegeldal gebeurt niet in fases zoals aanvankelijk gepland maar in één ruk.

Varia

De financiële crisis zal ook wegen op het OCMW-beleid. Piet Vervondel: ,,De mensen die het nu al moeilijk hebben, zullen het nog moeilijker gaan krijgen. Die evolutie zal zeker wegen op het budget ,,Sociale bijstand”. Op financieel vlak zijn er overigens nog andere katten te geselen, want ook de kosten voor personeel, voeding en energie zullen stijgen. De nieuwe OCMW-secretaris stelt daarom een tariefverhoging in het vooruitzicht om leefbaar te blijven.

Foto: Piet Vervondel (links op de foto) wordt de nieuwe OCMW-secretaris van Dilbeek. Op de foto wordt hij geflankeerd door OCMW-Voorzitter Luc De Backer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief