DILBEEK - OCMW viert drie dagen kerstfeest

C21

DILBEEK - OCMW viert drie dagen kerstfeest

Editiepajot_dilbeek_bewoners_seniorenwoningen_schepdaal_op_kerstfeest_ocmw_foto_jean-pierre_schoukens
 

Gelet op de grote belangstelling splitste het OCMW het jaarlijks kerstfeest op in drie vieringen. Dinsdag en woensdag waren alle zestigplussers die op één op andere manier een beroep doen op de dienstverlening aan huis van het OCMW aan tafel genodigd, vandaag (donderdag) was er kerstfeest voor de rusthuisbewoners zelf en de gebruikers van de dagopvang. Woensdag waren ook de bewoners van de seniorenwoningen in Schepdaal op het appel. Alle genodigden werden de drie dagen verwelkomd door OCMW-voorzitter Luc De Backer. Hij bedankte de vele vrijwilligers die dit kerstfeest mede mogelijk maken.

Dinsdag en woensdag waren behalve de flatbewoners alle zestigplussers present die een beroep doen op de dienstverlening aan huis van het OCMW zoals de dienst gezinszorg, maaltijden, poetsdienst, klusjesdienst, noodoproepsystemen en de gebruikers van het dienstencentrum (mensen die naar pc les komen, cursus gsm, bloemschikken en andere cursussen volgen). Beide dagen was er een eucharistieviering, opgeluisterd door het koor van Itterbeek en een optreden van de zanger Johan Schatteman. Vandaag, donderdag, werden de kerstvieringen afgerond met een feestmaaltijd voor de rusthuisbewoners en de gebruikers dagopvang.Voor dinsdag waren er 93 inschrijvingen, voor woensdag waren er 138 inschrijvingen.

Dertig jaar seniorenwoningen in Schepdaal

Opgemerkte gasten op het OCMW-kerstfeest van woensdag waren de bewoners van de seniorenwoningen in Schepdaal. Op 25 november was het immers dertig jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd van acht seniorenwoningen naast de gemeenteschool De Klimop in het centrum van Schepdaal. Nog twee bewoners van het eerste uur zijn in leven: Clementina Van Belle (87 jaar) en mevrouw Peetermans, die sinds 2004 in het rusthuis verblijft.

OCMW-voorzitter Luc De Backer overliep kort de geschiedenis. De eerste steen werd gelegd door toenmalig staatssecretaris Roger De Wulf. Het personeel van het OCMW was op dat ogenblik in het oud-gemeentehuis van Schepdaal gehuisvest. De warme maaltijden vertrokken ook van daaruit. De seniorenwoningen werden in gebruik genomen op 1 november 1979. De huur bedroeg toen 4.000 frank in oude Belgische valuta plus de verwarmingskosten. Vandaag zijn de seniorenwoningen bewoond door drie echtparen en vijf alleenstaanden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief