DILBEEK - Werken aan tractieonderstation toch stilgelegd

C21

DILBEEK - Werken aan tractieonderstation toch stilgelegd

Editiepajot_dilbeek_werken_stilgelegd_foto_jean-pierre_schoukens
Ambtenaar van Ruimtelijke Ordening, Mieke Verschaffel, samen met burgemeester Stefaan Platteau, schepen van Ruimtelijke Ordening Marc De Meulemeester en schepen van Openbare Werken Luc Deleu, op de werf. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Deze ochtend heeft de ambtenaar van Ruimtelijke Ordening, Mieke Verschaffel, samen met burgemeester Stefaan Platteau, schepen van Ruimtelijke Ordening Marc De Meulemeester en schepen van Openbare Werken Luc Deleu, de werken aan het tractieonderstation in het raam van het Gewestelijk Expres Net (GEN) op de Lijn L50A stilgelegd. De aannemer krijgt nog tot vrijdagochtend 10 uur de gelegenheid om de werf af te ronden en te beschermen tegen mogelijke schade.

De werken voor het tractieonderstation naast de spoorwegbrug in de Herdebeekstraat in Itterbeek werden stilgelegd omdat een buurtbewoner beroep had aangetekend bij de Vlaamse minister voor Leefmilieu tegen de afgeleverde milieuvergunning door de bestendige deputatie van Brabant. 

Dat beroep werd aangetekend in januari van 2009. Het beroep van deze inwoner werd ontvankelijk verklaard zodat de milieuvergunning wordt opgeschort. Zonder milieuvergunning mag Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, niet verder werken. De milieuvergunning is immers gekoppeld aan de bouwvergunning. Er moet dus gewacht worden op de beslissing in tweede aanleg, die zich binnen de 5 maand moet uitspreken.

Het beroep van de Dorpsraad werd niet ontvankelijk verklaard, omdat de Dorpsraad niet gemachtigd is als feitelijke vereniging.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief