DILBEEK - Gemeenteschool Jongslag breidt uit

C21

DILBEEK - Gemeenteschool Jongslag breidt uit

Editiepajot_dilbeek_jongslag_anno_2009_foto_jena-pierre_schoukens
Schepen van Onderwijs Georges De Vliegher (uiterst links). - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Het gemeentebestuur heeft in zitting van 17 maart 2009 beslist dat er een ontwerper kan aangesteld worden voor een bedrag van € 65 000 om op basis van een bestek, waarin de noden beschreven staan, een ontwerp te maken voor de te realiseren klassenblok in de gemeenteschool Jongslag.

De gemeenteschool Jongslag was destijds de school die als eerste een nieuwbouw kreeg. Ondertussen zijn de andere vestigingsplaatsen zoals De Klimop in Schepdaal, ’t Keperke in Itterbeek en De Kriebel in Sint-Ulriks-Kapelle ook vernieuwd of bijna volledig vernieuwd. De cirkel is bijna rond en de infrastructuur van de gemeenteschool Jongslag is reeds toe aan aanpassingen.

De school heeft geen leraarszaal, heeft gebrek aan lokalen en te weinig sanitair. Om een voorlopige oplossing te vinden voor het gebrek aan lokalen heeft het gemeentebestuur enkele jaren geleden, klascontainers aangekocht in afwachting van een nieuwe klassenblok. Het aankopen van de klascontainers was voor het bestuur goedkoper dan huren gezien de containers toch enkele jaren zullen gebruikt worden alvorens de nieuwbouw instap klaar is.

Het gemeentebestuur van Dilbeek probeert de ontwerper nog voor de grote vakantie aan te stellen zodat er dit jaar nog werk kan worden gemaakt van een definitief plan. Tevens wordt getracht in 2009 een dossier samen te stellen voor de subsidiërende overheid zodat het dossier kan worden ingeschreven op de lange wachtlijst bij AGION. Het is namelijk de bedoeling met subsidies de nieuwbouw te realiseren. In globo kan het gemeentebestuur zodoende 60% van het investeringsbedrag recupereren, het nadeel is wel dat er een lange wachttijd is die kan oplopen tot 6 à 8 jaar.

Schepen van Onderwijs Georges De Vliegher hoopt dat door de extra investering van 1 miljard in gebouwen vanwege het ministerie van Onderwijs, de wachtlijst sterk zal worden ingekort. Het bestuur had zich ook kandidaat gesteld met het dossier van Jongslag om te behoren tot de gebouwen die gefinancierd worden vanuit het budget van 1 miljard, maar blijkbaar voldoet het gebouw niet aan de gestelde voorwaarden. 

Wanneer de bouwvergunning zal kunnen worden aangevraagd, is afhankelijk van de subsidiërende overheid. Hoe vlugger de overheid het dossier in een begrotingsjaar onderbrengt, hoe sneller Dilbeek het dossier definitief kan uitwerken.

Schepen De Vliegher: “Met deze werken kunnen we stellen dat de infrastructuur van onze gemeentescholen volledig zal aangepast zijn aan de noden van deze tijd. Gedurende meer dan tien jaar heeft het bestuur geïnvesteerd in de infrastructuur van onze gemeentescholen met een resultaat waarop ons bestuur terecht fier mag zijn’’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief