DILBEEK - Berichten uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Berichten uit het schepencollege

Editiepajot_dilbeek_schuim_op_vijver_foto_jean-pierre_schoukens
Het schuim dat vorige week op de vijver aan het kasteelgemeentehuis stond. Bleek na onderzoek een natuurlijke evolutie. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Opendeurdag bij politie Dilbeek

Op zaterdag 30 mei houdt de politiezone Dilbeek een opendeurdag. Bij deze gelegenheid kan het grote publiek kennis maken met de activiteiten van de lokale politie. Er zullen onder meer demonstraties gegeven worden van interventietechnieken. Er zijn ook verschillende activiteiten die de bezoekers de mogelijkheid bieden om aan den lijve te ondervinden wat de effecten zijn van rijden onder invloed of zonder gordel, enz…

Om de activiteiten die meer ruimte vragen op een veilige plaats te kunnen opstellen, wordt een deel van de Lange Haagstraat, van het begin van de straat tot aan de inrit van de garage van het administratief centrum van de politie, afgesloten voor het verkeer. Een gedetailleerd programma volgt in de komende weken.

Tegen de opendeurdag is ook de veiligheidssignalisatie (pictogrammen) en andere nuttige signalisatie in het nieuwe politiegebouw geplaatst. De kostprijs voor de aankoop en plaatsing van deze nieuwe signalisatie wordt geraamd op 4.400,00 euro (btw inclusief).

Gouverneur komt op werkbezoek naar Dilbeek

Vrijdag 17 april komt de gouverneur op werkbezoek. Het schepencollege wil met de gouverneur de volgende agenda doornemen:

- bespreking veiligheidsbeleid
- verhouding tussen de lokale besturen en de toezichthoudende overheid
- consequenties als de gemeente de kaap van 40.000 inwoners overschrijdt.

Schepencollege overweegt twee nieuwe ereburgers

Het schepencollege overweegt twee inwoners tot ereburger uit te roepen. Het gaat om gewezen voetballer Paul Van Himst, inwoner van Groot-Bijgaarden en Jos Mertens, eveneens inwoner van Groot-Bijgaarden. Componist Jos Mertens, die vorig jaar nog het Dilbeeks volkslied componeerde, wordt op 16 oktober 85 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag willen verschillende volkskunstgroepen en –organisaties een viering opzetten.

Geen autostunts in Dilbeek

Het schepencollege verleent aan Topevent uit Voorde geen toestemming om op 13 en 14 april een spektakel te geven met 2CV Citroën auto’s op een gebetonneerde of geasfalteerde plaats van 20 bij 80 meter. Nergens in Dilbeek is hiervoor een geschikte locatie die voor een langere periode verkeersvrij kan worden gehouden.

Betere geluidsinstallatie voor raadzaal

Om de kwaliteit van het geluid tijdens activiteiten in de raadzaal (anders dan de gemeenteraad) te verbeteren, is het aangewezen de geluidsinstallatie aan te passen. De kostprijs wordt geraamd op € 4.500.

Camerabewaking voor Dilkom

Het schepencollege gaat akkoord met de plaatsing van bewakingscamera’s aan het zwembad Dilkom. Die camera’s moeten de vele fietsendiefstallen indijken. Ook de lokale politie gaat akkoord met de camera’s. Hoofdcommissaris Patrick De Bruyn formuleerde een positief advies. “Het is de bedoeling dat de kandidaat-vandalen in de toekomst zouden afgeschrikt worden om nog illegale feiten te plegen. Deze opnames zullen de politie zeker dienstig zijn om achteraf te kunnen overgaan tot identificatie van de dader(s). De camera’s zullen enkel gericht worden naar de fietsstalling en geen beelden erbuiten maken. Bovendien dragen zij zeker bij tot een verhoging van zowel de objectieve als de subjectieve veiligheid.” De plaatsing van de camera’s moet nu nog door de gemeenteraad goedgekeurd worden.

Klooster mag kantoor worden

De bvba Heartwork heeft een gunstig advies gekregen voor de herbestemming van het klooster in de Brusselstraat 295 in Groot-Bijgaarden naar kantoorruimte. Het bedrijf kreeg ook gunstig advies voor het vellen van een boom. De uiterlijke verschijningsvorm van het klooster blijft volledig behouden. Ook de verdeling van de ruimten binnenshuis blijft behouden. Het gelijkvloers en de twee verdiepingen worden heringericht tot kantoorruimte (in totaal 465 m²). De zolderverdieping zal worden gebruikt als archief.

Verkeerssituatie aan nieuwe Colruyt

Het schepencollege gaat een vergadering beleggen over de mogelijke verkeershinder die gecreëerd zou worden door het bouwen van de Colruyt. De datum moet nog bepaald worden.

Onderzoek naar afvalinzameling minder mobielen

Het schepencollege heeft de Sociale Dienst de opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar de afvalinzameling bij minder mobielen. In het meerjarenbudget is ruimte voorzien voor het uitbesteden van de afvalinzameling bij minder mobiele mensen, die met hun groenafval niet naar het recyclagepark kunnen.

Deze inzameling werd tot vorig jaar – na telefonische aanvraag - bij een zestigtal gezinnen uitgevoerd door de milieudienst zelf, wat eigenlijk niet correct is. De milieudienst heeft geen erkenning als afvalvervoerder. In de praktijk werden er bovendien veel onregelmatigheden vastgesteld. Er ontbreekt ook een specifiek retributiereglement voor. Nu worden de tarieven van het recyclagepark toegepast, wat inhoudt dat voor het vervoer geen kosten worden aangerekend.

Wit schuim op de vijver

Het opstarten van de fonteinen op 16 maart leverde dit jaar gedurende twee dagen een witte film/schuim op de vijver. Volgens de Milieucel van de Vereniging voor Hengelsportverbonden kwam dit door een teveel aan eiwitten in het koudere water. Dit geeft geen problemen en het beluchten mag verder gezet worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief