DILBEEK - Toekomst van jeugdverenigingen verzekerd dankzij nieuwe erfpachten en aankoop

C21

DILBEEK - Toekomst van jeugdverenigingen verzekerd dankzij nieuwe erfpachten en aankoop

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Verschillende Dilbeekse jeugdverenigingen hebben slechts een tijdelijke overeenkomst voor het gebruik van hun lokalen en terreinen. Dankzij twee nieuwe erfpachten en een aankoop zullen Chiro Iris, Chiro Itterbeek en Scouts Paloke nu voor zeer lange tijd zekerheid hebben over het gebruik. Schepen Jef Vanderoost: “Deze nieuwe stappen zijn voor de betrokken chiro’s en scouts echt historisch en geven een positief einde aan dossiers die al tientallen jaren hangen: hun aanspraak op de terreinen en lokalen is nu voor tientallen jaren verzekerd”.  

 

In Dilbeek geeft de eigenaar van de lokalen van Chiro Iris het gebouw in erfpacht aan de gemeente. Het gaat onder meer over de voormalige pastorij, die met het nieuw opgemaakte pastorieplan gedesaffecteerd wordt.  De gemeenteraad van Dilbeek keurde deze akte al goed op de gemeenteraad van 4 september.

 

In Itterbeek is de erfpacht in opmaak die de chirolokalen in Sint-Anna-Pede en het bijhorende speelterrein ook in erfpacht geeft aan de gemeente.  De erfpachten vermelden telkens specifiek de bestemming voor jeugdlokalen waardoor de toekomst verzekerd is.  Schepen Vanderoost: “Eens de gemeente over een erfpacht beschikt is het ook eenvoudiger om grotere investeringen uit te voeren aan de lokalen. Die worden dankzij deze overeenkomsten dus mogelijk in de toekomst.”

 

Tot slot maakt de gemeente gebruik van haar voorkooprecht om de terreinen in de Lambrechtslaan aan te kopen waar de meisjes van scouts Alena hun lokalen hebben en ook de voormalige wijkschool van Sint-Alena thuis was. In het meerjarenplan is reeds een beperkt budget voorzien om, naast de aankoop, ook aan de aanwezige gebouwen eerste investeringen uit te voeren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2018
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief