DILBEEKse jongeren solidair met Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten

C21

DILBEEKse jongeren solidair met Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten

Image1
 

6 Dilbeekse jongeren van de werkgroep ISSY, International Strengthening of Surrounding for Youth, vertrokken zaterdag 8 september voor twee weken naar Stellenbosch in Zuid-Afrika. De jongeren maakten tot voor kort deel uit van één van de scholenbanden die Dilbeek heeft met Stellenbosch. Afgezwaaid aan de middelbare school zetten ze hun engagement voort.

 

Vijf jongeren komen uit Don Bosco en drie jongeren uit Regina Caeli. In juli 2017 werden ze samengebracht door de RIS, de Raad voor Internationale Samenwerking. Dit is de gemeentelijke adviesraad met organisaties actief op vlak van internationale solidariteit.

 

Doorheen het jaar werden ze opgevolgd door de RIS en begeleid door een leerkracht.

 

Elk lid van de organisatie heeft Zuid-Afrika al eenmaal bezocht. Uit die ervaring is de liefde voor het land alleen maar gegroeid. Nu willen ze sociale projecten voor jongeren steunen. 

 

Aangezien de Dilbeekse middelbare scholen een scholenband hebben met een school in Stellenbosch lijkt het ISSY interessant om projecten daar te steunen. Dankzij de vele contacten is de slaagkans groot dat tijd en middelen goed besteed worden.

 

De ervaring en kennis van ISSY kan wereldwijd ingezet worden om jongeren te ondersteunen. In Zuid-Afrika zagen ze verontrustende situaties met kinderen en jongeren waarvan ze denken dat ze relatief eenvoudig verholpen kunnen worden. Ze zagen er ook veel interessante kleine initiatieven rond jeugdwerking.

 

Vanuit die ervaring en de eigen ervaringen en talenten voelen ze dat ze een bijdrage kunnen leveren binnen het jeugdwerk. De oud-leerlingen van Don Bosco en van Regina Caeli maken samen dromen waar voor jongeren die het minder goed hebben.

 

INFO

Facebookpagina: ISSY

Blog: https://issydilbeek.wixsite.com/blog

Internationale solidariteit vanuit Dilbeek: www.risdilbeek.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief