DILBEEK - Dilbeek steunt ,,Actie Burgerzin’’

C21

DILBEEK - Dilbeek steunt ,,Actie Burgerzin’’

Burgerzin

Schepen van Vlaamse Aangelegenheden Willy Segers start met een steunactie voor de Vlamingen die bij de jongste verkiezingen om grondwettelijke reden hun taak in stem- en telbureau’s niet wensten te vervullen. Sommige correctionele rechtbanken zijn begonnen met de vervolging van die dienstweigeraars. Het Halle-Vilvoorde Komitee heeft altijd gesteld de gerechtskosten te dragen. Uiteraard lopen deze kosten op. Daarom start schepen van Vlaamse Aangelegenheden Willy Segers de actie ,,Dilbeek steunt Actie Burgerzin’’ op.

Schepen Segers legt uit: ,,Als grootste randgemeente willen wij, na het politiek verzet, nu ook financieel ons steentje bijdragen, samen met de inwoners, verenigingen of groeperingen die de politieke ongelijkheid in Brussel-Halle-Vilvoorde bestrijden. De politieke actualiteit maakt duidelijk dat dit probleem nog een tijdje op de onderhandelingstafel zal liggen’’.
Daarom heeft schepen van Vlaamse Aangelegenheden een rekening geopend waarop iedereen een vrije bijdrage kan storten. Het nummer is 733-0483738-29. De actie loopt tot juli 2008. Na die datum wordt alle gestorte bedragen integraal overgemaakt aan het Halle-Vilvoorde Komitee. De komende dagen start hieromtrent sensibilisering bij de Dilbeekse bevolking en verenigingen.
Schepen Willy Segers: ,,Bij de federale verkiezingen van juni 2007 heeft de Staten-Generaal van Burgemeesters en Schepenen opgeroepen tot de actie ,,Steun de Burgemeesters”. In samenwerking met de Vlaamse Volksbeweging, het Halle-Vilvoorde Komitee en het Taal Aktie Komitee werd hierbij de ,,Actie Burgerzin’’ opgezet. Deze actie riep op tot dienstweigering bij het uitvoeren van kies- en stemverrichtingen bij de ongrondwettelijke verkiezingen binnen het niet-gesplitste arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Meer dan 1.000 Vlaamse dienstweigeraars meldden zich toen. Het is niet duidelijk of er in Dilbeek dienstweigeraars waren, maar in de kantons Asse waartoe Dilbeek behoort en Zaventem werd niemand vervolgd. Niettemin mogen we ons hoofd niet in het zand steken en moeten we ons solidair opstellen’’ , besluit schepen van Vlaamse Aangelegenheden Willy Segers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief