DILBEEK - Een hele resem records voor DAC

C21

DILBEEK - Een hele resem records voor DAC

Dac_dilbeek_1
 
Dac_dilbeek_4
Dac_dilbeek_3
Dac_dilbeek_2
 

Binnen een drietal weken sluit Dilbeek Atletiek Club (DAC) het winterseizoen af met de jeugddag, georganiseerd door de Vlaamse Atletiek Liga. Afgelopen zaterdag trok DAC voor de laatste keer dit seizoen naar de topsporthal in Gent, waar 57 atleten van de Dilbeekse atletiekclub deelnamen aan de indoorwedstrijd, ingericht door KAAG.

 Met 57 jongeren tussen 6 en 13 jaar trok DAC afgelopen zaterdag naar de indoorwedstrijd in Gent. Naast de klassieke kamp- en loopnummers (60m spurt, kogelstoten, verspringen en hoogspringen), stond er deze keer ook een 4x200m aflossingen op het programma.
 
De eerste records sneuvelden in het kogelstoten, waarbij Ewout Robbe een worp realiseerde van 9m31. Ewout verbrak hiermee een clubrecord en komt ook heel dicht in de buurt van het provinciaal record, dat sinds 26 december 2006 op naam staat van Jonas Daems van DCLA (Leuven).
 
Vanaf 17u, wanneer alle klassieke proeven achter de rug waren, ging het nationaal criterium 4x200m aflossingen van start. DAC kon hiervoor maar liefst 11 ploegen inschrijven. Zowel de benjamins meisjes als jongens konden op de 4x200m een tweede plaats versieren en beide ploegen verbraken alsook het clubrecord op deze aflossingsproef. De pupillen meisjes konden geen podiumplaats innemen, maar verbraken met hun tijd wel het clubrecord én provinciaal record met een 20-tal seconden! Ook de pupillen jongens als de miniemen meisjes konden het clubrecord verbreken. De miniemen jongens tenslotte werden gediskwalificeerd, maar konden toch een sterke handtijd neerzetten!
 
Met 57 atleten mocht DAC ook nog eens de beker voor het meeste aantal deelnemers in ontvangst nemen. “57 deelnemende jongeren is helemaal geen uitzondering meer op een wedstrijd”, aldus de jeugdtrainers van DAC. “In heel wat clubs gaat het aantal wedstrijdatleten achteruit. Bij DAC kennen ze een stijging van bijna 100% van het aantal wedstrijdatleten. Alvast een hele uitdaging voor de organisatie van trainingen en wedstrijden!”
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief