Jongeren nemen massaal plaats in in DILBEEK

Jongeren nemen massaal plaats in in DILBEEK

Image002
 

Dilbeek ronde vorige week het online traject “Neem plaats, geef ruimte” af. Dit traject focust op het ruimtegebruik voor en door jongeren. Jongeren konden achtereenvolgend ideeën rond de ruimte invulling indienen en vervolgens stemmen op hun favoriete project. Dilbeek gaat aan de slag met de 3 populairste projecten: een overdekte skateplek, groene hangplekken (meer groene plekken waar jongeren terecht kunnen) en sportterreintjes. Het is de bedoeling om deze 3 projecten uit te werken in nauwe samenwerking met de jongeren zelf.

 

Van eind december tot midden januari konden jongeren via www.neemplaats.be een stem uitbrengen op 1 van de 10 projecten. Ze hadden de keuze tussen sportterreintjes, groene hangplekken, openbare zwemplekken, sportroutes, studeer- en werkplekken, fuifzaal, repetitieruimtes, overdekte skateplek, binnen chillen en kunst. Deze 10 projecten zijn een samenstelling van ideeën en noden die in een vorige fase naar voor zijn geschoven door de jongeren zelf

 

Resultaten

Tijdens de stemmingsronde konden jongeren 2 zaken doorgeven. Enerzijds konden ze 1 of meerdere stemmen uitbrengen op hun favoriete projecten. Daarnaast konden ze aangeven of ze zich willen engageren bij het mee uitwerken van deze projecten.

 

In totaal werden er 263 stemmen uitgebracht en gaven er 140 jongeren aan dat ze zich willen engageren bij de uitwerking van de projecten. De winnende projecten van Neem plaats, geef ruimte zijn:

  • Groene hangplekken
  • Overdekte skateplek
  • Sportterreintjes

Deze 3 projecten worden vanaf midden februari uitgewerkt door Dilbeek, in samenwerking met de jongeren die zich voor deze projecten willen engageren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 06 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 18 mrt 2021
Sam Herremans | 04 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021

archief