DILBEEK – Bedankingsfeest voor de vrijwilligers van het consultatiebureau Kind&Gezin

C21

DILBEEK – Bedankingsfeest voor de vrijwilligers van het consultatiebureau Kind&Gezin

Edieipajot_dilbeek_vrijwilligers_kind_gezin_gevierd_foto_jean-pierre_schoukens
Vorig jaar organiseerde het consultatiebureau Kind&Gezin 134 zittingen waarbij 1.700 maal kindjes werden onderzocht. Dat kon niet gebeuren zonder de hulp van vrijwilligers. Het gemeentebestuur bedankte de vrijwilligers met een feestje. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 
Editiepajot_dilbeek_afscheidnemende_onthaalmoeders_foto_jean-pierre_schoukens
De afscheidnemende vrijwilligers Jacqueline, Mia en Christiane. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Toespraak van schepen van Sociale Zaken Rita Dedobbeleer naar aanleiding van het bedankingsfeest voor de vrijwilligers van het consultatiebureau Kind&Gezin:

Vandaag is het feest. Feest om jullie te bedanken. Een 20-tal vrijwilligers die zich op regelmatige tijdstippen inzetten voor de jongste inwoners van onze gemeente. Ieder van jullie heeft zich geëngageerd vanuit een eigen doel: de solidariteitsgedachte, de vrije tijd zinvol invullen, …

Het consultatiebureau Kind&Gezin Dilbeek draait heel goed, dankzij de inzet van onze dokters, regioverpleegkundigen, de administratieve krachten van de sociale dienst, maar vooral dankzij de inzet van de vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn nodig in het consultatiebureau om alles vlot te laten verlopen, om de jonge moeders een welkomstgevoel te geven, hen gerust te stellen, … en zoveel meer…

Voldoening vinden in deze vrijwilligerstaak is belangrijk; dit niet alleen om wat je uit jezelf geeft maar ook om de appreciatie die je voor deze inzet moet krijgen.

Daarom zijn we vandaag samen, het gemeentebestuur apprecieert jullie inzet ten volle en dankt jullie dan ook heel hartelijk.

Vandaag zetten we heel speciaal drie mensen extra in de bloemetjes. De donderdagvoormiddagploeg genoemd: Jacqueline, Mia en Christiane.

We zijn in onze archieven gaan duiken maar veel was er natuurlijk niet te vinden.

Al heel lang geleden zijn Jacqueline en Mia betrokken bij Kind en Gezin, Christiane is iets later aangesloten (rond 1996).

Hoe zij er juist zijn bijgeraakt, weten we niet want de gemeente organiseert de consultaties pas vanaf 1996.

De Weeg – zoals het in de volksmond genoemd.

Het verhaal van de Dilbeekse ‘Weeg’ is gestart in het oud gemeentehuis van Dilbeek, op de Ninoofsesteenweg;

en het verhaal van Jacqueline, Mia en Christiane is vermoedelijk begonnen toen de weeg verhuisde naar het Cultureel Centrum Westrand, ongeveer 20 jaar geleden.

Toen de regelgeving veranderde in 1996 en het gemeentebestuur organisator werd van het consultatiebureau zijn zij zich blijven inzetten, samen met Joske (toen verpleegster) en dokter Ravenschot. Op 1 februari 2003 was er de verhuis naar een eigen stek op het Gemeenteplein 5.

Het inschrijven, meten en wegen van de baby’tjes was voor hen geen probleem. Hoeveel kindjes er door hun armen zijn gegaan weten we niet, maar in alle geval heeeel veel.

Misschien voelden zij zich wel een beetje de oma van die vele Dilbeekse kinderen. De laatste jaren kwamen zij misschien ook al de kinderen van de kinderen tegen op het consultatiebureau.

Jacqueline, Mia en Christiane zijn een schitterend team geweest. Steeds correct, begaan met wat er moest gebeuren. Met heel veel spijt moeten we ze laten gaan. Goed humeur is voor ons belangrijker dan leeftijd… maar spijtig genoeg blijft het een rol spelen. Ik ga eindigen met de woorden die Jacqueline uitsprak. ‘’Vrijwilligers geven de uitstraling naar de bevolking toe, zij zijn het reclamebord voor ons consultatiebureau’’.

Jacqueline, Mia en Christiane heel erg bedankt, Wij hopen dat de andere vrijwilligers ook zoveel jaren bij ons mogen blijven.

Tot slot wil ik ieder van jullie van ganser harte bedanken voor de 134 zittingen die er werden georganiseerd in 2008 en zeker de 1.700 contacten die er zijn geweest met onze Dilbeekse kindjes.

BEDANKT iedereen

Nathalie, Katrien en een nieuwe Eveline
Dokter Hertens,
Dokter Sharafedin,
Dokter Sofie Vanderoost,
Dokter Kathia Vankeirsbilch

Nicole, Machteld, Gilberte, Roos, Gina, Lieve, Joske, Huguette, Marielle, Martine, Chris, Lucienne, Pia, Claire, Bernadette, Mariette, Lieve, Martine, Viviane, Christiane, Jaklien en Mia.

Ook de dames van onze sociale dienst bedankt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief