VARIA - In de nieuwe productie Je Anne speelt Alice Toen uit DILBEEK voor de eerste keer in een musical

C21

VARIA - In de nieuwe productie Je Anne speelt Alice Toen uit DILBEEK voor de eerste keer in een musical

Editiepajot_varia_je_anne_01_foto_roger_mortelmans
De acteurs en regisseur van Je Anne. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_varia_je_anne_02_foto_roger_mortelmans
Alice Toen met enkele andere acteurs. - Foto Roger Mortelmans.
 

Judas Theater Producties onthulde het regieconcept en de topcast van Je Anne, naar het dagboek van Anne Frank. Deze Je Anne gaat natuurlijk over Anne Frank en haar visie op de wereld toen ze in het Achterhuis verborgen zat met haar familie tijdens de tweede wereldoorlog. Maar het beroemde dagboek dient ook als inspiratie voor de vraag WAT ALS? Wat als Anne Frank dit alles overleefd had en nu als kranige tachtiger zou kunnen vertellen hoe zij de hedendaagse en voorbije gebeurtenissen in onze maatschappij interpreteert.

Deze hedendaagse versie van Je Anne zit vol spanning, emotie, humor, en gaat ook over al die andere mensen met dromen en plannen, die vandaag het slachtoffer zijn van vervolgingen, genociden en over het eeuwige vraagstuk : Wat als? Wat als ik toen…, dan zou…

De musical werd geschreven en gecomponeerd door Enid Futterman en Michael Cohen en wordt geregisseerd en bewerkt door Brigitte Odett, die reeds haar strepen als regisseur verdiend heeft onder meer bij Mama Mia. Zij was tevens artistiek supervisor bij Les Misérables in Duitsland en Vlaanderen. De muzikale leiding is in handen van Pol Vanfleteren.

De cast bestaat uit Helen Geets, Anne Mie Gils, Dirk van den Merle, Liliane Dorekens, Door Van Boeckel, Steven Savelkoels, Wim Van den Driessche.  En Alice Toen die de rol speelt van de “oude” Anne Frank.

Alice Toen die tv-kijkend Vlaanderen heel goed kent als de nieuwsgierige maar lieve overbuurvrouw van commissaris Witse.

“Ik heb al heel wat gedaan,” zegt de gekende actrice, “onder meer theater, tv, film, noem maar op, maar het is de eerste maal dat ik in een musical speel. En ik kijk er naar uit.”

Wie de rol zal spelen van de jonge Anne Frank blijft nog een goed bewaard geheim.

De première van Je Anne gaat door op 23 oktober in het Fakkeltheater in Antwerpen.

www.judastheaterproducties.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief