Gemeente DILBEEK eigenaar van Bloso-gronden

C21

Gemeente DILBEEK eigenaar van Bloso-gronden

Editiepajot_dilbeek_gronden_bloso_foto_jean-pierre_schoukens
Woensdagmiddag hebben burgemeester Stefaan Platteau en de gemeentesecretaris enerzijds, en mevrouw Carla Galle, administrateurgeneraal van Bloso, anderzijds, de verkoopsakte ondertekend. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Het gemeentebestuur van Dilbeek heeft vele jaren gesprekken gevoerd met de minister van Sport en met Bloso om de gronden te verwerven waarop Westrand en zijn parking zijn gevestigd, de hoeve Puttaert zich situeert, de bibliotheek is gebouwd, het skaterrein is gelegen evenals het groengebied achter Westrand. Woensdagmiddag hebben burgemeester Stefaan Platteau en de gemeentesecretaris enerzijds, en mevrouw Carla Galle, administrateurgeneraal van Bloso, anderzijds, de verkoopsakte ondertekend. Het gemeentebestuur is hierdoor nu eigenaar van een prachtig gebied, centraal gelegen in de gemeente en uitgroeiend tot een volwaardige culturele site.

De overeenkomst houdt in dat het gemeentebestuur voor de grond waarop Westrand en zijn parking zijn gelegen € 1 023 000 betaalt. Voor de grond van hoeve Puttaert, de grond waarop de bibliotheek zich bevindt, het skateterrein en het groengebied achter Westrand, wordt een bedrag van € 187 000 betaald. Het geheel kost bijgevolg € 1 210 000.

Een bedrag van € 347 000 wordt gespreid betaald over een periode van twintig jaar zonder indexatie.

Een lang aanslepend dossier waarin burgemeester Stefaan Platteau en schepen voor onderwijs Georges De Vliegher, samen met de administratie, heel veel energie en tijd hebben gestoken om een voor Dilbeek aanvaardbare oplossing te bekomen, is hiermee afgesloten.

Het gemeentebestuur is hierdoor niet alleen eigenaar geworden van een belangrijk gebied in het centrum van de gemeente, maar nu staat het licht ook op groen om de nieuwbouw voor de academie te realiseren.

De plannen voor de nieuwbouw zijn afgerond. Momenteel loopt de MER-studie als onderdeel van de aanpassing van het BPA-Wolsem nodig om de academie te kunnen bouwen. Als alles verder vlot verloopt, kan de gemeenteraad van september of oktober overgaan tot de voorlopige aanvaarding van het BPA waarna de bouwvergunning kan worden afgeleverd.

In afwachting van de bouwvergunning, worden de bestekken opgemaakt zodat er ten laatste in oktober kan worden overgegaan tot het publiceren van de aanbesteding. Indien het dossier verder geen administratieve obstakels meer ondervindt, kan het college in december 2009 nog overgaan tot de toewijzing van de opdracht. Hierdoor kan de eerste spadesteek worden gegeven in het begin van 2010.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief