DILBEEK – Buurtkring t’Meuleke herleeft

C21

DILBEEK – Buurtkring t’Meuleke herleeft

Editiepajot_dilbeek_buurtfeest_t_meuleke_foto_steven_walravens
Na 10 jaar, feest Buurtkring t'Meuleke weer. Foto Steven Walravens
 
Editiepajot_dilbeek_buurtfeest_t_meuleke_2__foto_steven_walravens
De mascotte van Buurtkring t'Meuleke. Foto Steven Walravens

Een stuk van de Geraardsbergsestraat in Schepdaal werd zondagnamiddag afgesloten voor het buurtfeest van buurtkring t’Meuleke. Na tien jaar werden de tafels en stoelen weer buitengezet om met ruim honderd buurtbewoners,  de benen onder de tafel te schuiven en er in alle gezelligheid te genieten van een lekkere barbecue.

“Na het overlijden van ons dorpsfiguur René van t’Meuleke (95) (zie foto links) in 1999 werd Buurtkring t’Meuleke op non-actief gezet. Onder impuls van enkele jongere en in samenwerking met nieuwe bewoners kreeg de buurtkring na 10 jaar een tweede leven.” licht Jan Taelemans ons toe. “En aangezien het grote succes zullen we terug voor een aantal jaren vertrokken zijn.”

De buurtkring die loopt van achter de kerk tot de grens met Lennik heeft de afgelopen tien jaar van een aantal bewoners moeten afscheid nemen, maar er kwamen ook vele nieuwe buren bij. "Zo’n buurtfeest is de beste manier om elkaar beter te leren kennen. Voor het dessert konden wij rekenen op enkele vrijwillige buren die de afgelopen dagen in de keuken stonden om lekkere desserten te bereiden. Ons dessertenbuffet bevatte dan ook talrijke taarten en cakes en door onze Marokkaanse buren werden we getrakteerd op thee.” aldus Luc Dekerf.

Voor één keer mochten de kinderen op straat spelen  terwijl de volwassenen het tegen elkaar opnamen, op de speciaal hiervoor aangelegde petanquebaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief