ITTERBEEK - Slecht nieuws voor Colruyt : Vrachtwagens mogen niet in- en uitrijden via de Ninoofsesteenweg (N8)

C21

ITTERBEEK - Slecht nieuws voor Colruyt : Vrachtwagens mogen niet in- en uitrijden via de Ninoofsesteenweg (N8)

Editiepajot_dilbeek_colruyt__foto_re
Repro EP.

Peter Wiels, woordvoerder van het buurtcomité Bettendries: “De Colruyt-plannen aan de Herdebeekstraat, die op veel protest botsen bij de bewoners van Sint-Anna-Pede en Itterbeek, krijgen een nieuwe deuk te verwerken. De Provinciale Commissie Verkeersveiligheid (PCV) verbiedt de winkelketen om haar vrachtwagens te laten in- en uitrijden langs de Ninoofsesteenweg.

De firma Colruyt wil zoals bekend een zeer grote winkel van 2400m2 bouwen nabij het kruispunt Bettendries, op een terrein gelegen tussen de N8 en de Oude Geraardbergsestraat in de bebouwde dorpskern van Sint-Anna-Pede. De bekende winkelketen zet ondanks het protest, weliswaar met kleine aanpassingen, haar plannen door.

Aangezien de bouwplannen ook een toegang voorzien voor de bevoorrading van de winkel via vrachtwagens langsheen de N8, drong zich ook het advies op van het Agentschap Wegen en Verkeer dat in staat voor het beheer en de veiligheid van de steenweg. 

En wat blijkt? “De Cel Verkeersveiligheid kan niet akkoord gaan met de voorgestelde toegang, die een gevaar betekent voor de zwakke weggebruiker (langs de steenweg is zowel een voetpad als een fietspad aanwezig). De toegang tot de loskaden dient via de Herdebeekstraat, over de parking te gebeuren”, lezen we in het verslag van de Provinciale Commissie.

Dit is slecht nieuws voor Colruyt. En mocht de winkel er ooit komen, ook slecht nieuws voor de buurtbewoners. Minstens drie grote vrachtwagens per dag zullen het normale, reeds drukke verkeer in de Herdebeekstraat, en overdag ook het winkelverkeer op de parking hinderen. Heeft het schepencollege al nagedacht over de bescherming van de zwakke weggebruikers, de schoolbussen en de schoolkinderen in de Herdebeekstraat? Of worden zwakke weggebruikers in Dilbeek wel beschermd langs de N8 maar niet in Sint-Anna-Pede, vraagt het buurtcomité zich af.

Het negatieve advies van de PCV is voor het buurtcomité Bettendries het zoveelste bewijs dat het terrein aan de Herdebeekstraat niet geschikt is voor zo’n heel grote winkel met ongeveer 1200 bezoekers per dag. 

Dinsdagavond wordt het Colruyt-debat verder gezet tijdens de Dilbeekse gemeenteraad. De buurtbewoners zijn alvast niet van plan om het protest te staken, integendeel. Zij vragen dat het schepencollege de winkelketen helpt bij het vinden van een betere vestigingsplaats”, aldus Peter Wiels, woordvoerder van het buurtcomité Bettendries.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2009
Peter Wiels
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief