Gemeentebestuur geen voorstander meer van Colruyt in ITTERBEEK

C21

Gemeentebestuur geen voorstander meer van Colruyt in ITTERBEEK

Editiepajot_dilbeek_tegen_colruyt__foto_peter_wiels
De talrijke bezwaren en het aanhoudend protest lijken toch vruchten af te werpen. - Foto Peter Wiels.
 

Dinsdagavond verzamelden een dertigtal bewoners van de wijk Bettendries in Sint-Anna-Pede / Itterbeek op de trappen voor het Dilbeekse gemeentehuis. Met “Geen Colruyt hier”-affiches maakten zij hun mening opnieuw duidelijk aan de Dilbeekse politici.

De talrijke bezwaren en het aanhoudend protest lijken toch vruchten af te werpen : de gemeenteraad verklaarde zich dinsdag “principieel geen voorstander” van de inplanting van de nieuwe vestiging Colruyt op de plaats waar nu voorzien. De gemeente blijft voorstander van de maximale bescherming van het landelijke karakter van Itterbeek, benadrukte schepen Luc Deleu. Wanneer de winkelketen – ondanks de grote verkeerscomplicaties – toch wil doorzetten aan Bettendries zal het College streven naar een meer aanvaardbaar volume met ondergrondse parking en extra eisen qua verkeersveiligheid. 

Schepen Marc Demeulemeester en raadslid Jef Valkeniers gaan intussen op zoek naar een meer geschikte locatie voor een nieuwe Colruyt. De buurtbewoners blijven waakzaam en plannen nieuwe acties zolang hun rustige woonwijk bedreigd wordt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2009
Peter Wiels
Peter Wiels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief