Huisvuilophaling even wat minder vlot in DILBEEK

C21

Huisvuilophaling even wat minder vlot in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_huisvuilophaling_foto_agr
Repro AGR.
 

De huisvuilophaling verloopt even wat minder vlot in Dilbeek. Bij eerdere ophaalbeurten van het huisvuil bleven in bepaalde straten de huisvuilzakken staan. Dat heeft enerzijds te maken met de nieuwe firma die het huisvuil ophaalt en nog niet met het terrein vertrouwd is en anderzijds zijn bovendien op vele plaatsen werken bezig zodat de woningen niet gemakkelijk bereikbaar zijn. Schepen voor Afvalvoorkoming Georges De Vliegher heeft daarom een vergadering belegd met de nieuwe ophaalfirma om deze toestand in de toekomst te vermijden.

Het gemeentedecreet bepaalt dat op regelmatige tijdstippen de markt moet worden geraadpleegd om te kijken in hoeverre dat de prijzen, die de gemeente betaalt voor een bepaalde dienstverlening, nog in overeenstemming zijn met de gangbare marktprijzen. Zo is ook gebeurd met de uitbesteding van de huisvuilophaling.

De nieuwe firma is Shanks die nu een viertal weken het huisvuil van Dilbeek ophaalt. Deze firma is aangesteld omdat zij in vergelijking met het bestek de beste prijs gaf en volledig conform was met de gestelde voorwaarden.

Schepen voor Afvalvoorkoming Georges De Vliegher: “Onze gemeente kent zeer vele straten die niet allemaal zo eenvoudig te bereiken zijn. Komt daarbij dat er op verschillende plaatsen werken bezig zijn die de bereikbaarheid van woningen er niet op vergemakkelijken.

Het personeel van de nieuwe firma kent de straten van Dilbeek nog niet zo goed met als gevolg dat het gebeurt dat er bepaalde straten vergeten worden, wat natuurlijk niet aanvaardbaar is.

Naar aanleiding van de problemen de voorbije weken heeft de schepen voor Afvalvoorkoming en de verantwoordelijke van de gemeentelijke milieudienst een vergadering belegd met de verantwoordelijken van de ophaalfirma.

In die vergadering zijn de ophaalcircuits nog eens duidelijk bekeken en vergeleken met problemen die aan de milieudienst werden gemeld. Tevens is er een werkwijze afgesproken om de communicatie tussen de gemeentelijke dienst en de firma vlotter te laten verlopen zodat er directer kan worden ingespeeld op problemen die zich voordoen.

Het spreekt vanzelf dat het gemeentebestuur er alles aan doet om de huisvuilophaling vlotter te laten verlopen en niet zal nalaten op te treden indien er geen verbetering komt de komende weken.

Indien de huisvuilzak niet is opgehaald op de voorziene dag, vraagt het gemeentebestuur die zak toch te laten staan omdat er zo vlug mogelijk opdracht wordt gegeven aan de firma om die zak(ken) speciaal op te halen.

Het bestuur heeft alle begrip voor de ongemakken die deze verandering met zich meebrengt en doet er ook alles aan om die ongemakken tot een strikt minimum te herleiden. Het bestuur is ervan overtuigd dat het op de medewerking en begrip van de bevolking kan rekenen.

De medewerkers doen hun uiterste best om uw vragen te beantwoorden en uw problemen op te lossen, maar kunnen natuurlijk niet het onmogelijke doen’’, zegt Georges de Vliegher, schepen voor Afvalvoorkoming.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2009
Jean-Pierre Schoukens
AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief