Grote schoonmaak op DILBEEKs skateterrein

C21

Grote schoonmaak op DILBEEKs skateterrein

Editiepajot_dilbeek_opkuisactie_bd3_foto_steven_walravens
Een proper terrein zorgt voor minder slijtage van het materiaal. Foto Steven Walravens
 
Editiepajot_dilbeek_opkuisactie_bd3__2_foto_steven_walravens
De leden van DB3 voor één keer niet aan het skaten. Foto Steven Walravens
 

Sinds haar ontstaan begin 2007 ijvert DB3 (Dilbeek Board Blade Bike) voor een positief beeld van het skaten in Dilbeek. Hiervoor heeft de werkgroep reeds vele initiatieven genomen. Zo werden verschillende initiatiemomenten, uitstappen en wedstrijden georganiseerd, alsook het opkuisen van het skateplein en het bouwen van skatetoestellen. Omwille van de negatieve berichtgevingen rond skateparken in Vlaanderen vindt DB3 het belangrijk op een positieve manier in de media te komen. 

Toch blijkt dit onvoldoende. Het skateplein blijkt slachtoffer te zijn van lasterlijke beweringen aan het adres van de gebruikers. Voorzitter van DB3 Laurens Van der Cruyssen: “Zo vernemen wij regelmatig foutieve beweringen dat de bezoekers uitsluitend Franstaligen zouden zijn, die bovendien drugs gebruiken en een puinhoop achterlaten. Ook duikt het stereotype van skaters als nietsnutten op. Bij deze willen wij hierop reageren.”

“DB3 heeft nooit gewenst om in een communautaire discussie te belanden. Wij kunnen hier niets toe bijdragen en willen dit over laten aan mensen met meer kennis hieromtrent en een mandaat gegeven door de kiezer. Aangezien het skateplein een openbare plaats is verwelkomen wij iedereen die wilt bijdragen aan de constructieve sfeer. Sommige van deze gebruikers zijn inderdaad Franstalig. Dit is slechts een minderheid. DB3 zelf heeft echter geen enkel Franstalig lid. Betreffende de drugsaantijgingen wilt DB3 het duidelijk stellen dat drugs absoluut ongewenst zijn op het skateplein, ondermeer door de grote aanwezigheid van kinderen. Wij kunnen slechts aandringen bij de gebruikers van het skateplein om dit te respecteren. Wij merken op dat hier gevolg aan wordt gegeven. Wat drugs betreft kan het skateplein dus niet als een probleemlocatie gezien worden. Verder tracht DB3 het plein proper te houden. Hiervoor hebben wij aan de gemeente een degelijke vuilnisbak gevraagd en gekregen. Deze vuilnisbak blijkt een succes. Onze groep blijkt ook zeer divers te zijn. Zo volgen verscheidene leden universitaire studies, anderen Algemeen Secundair Onderwijs, nog anderen Kunstonderwijs en Technisch Secundair Onderwijs. DB3 is bovenal ook een sportvereniging in Dilbeek die volledig geleid wordt door jongeren.” aldus voorzitter Laurens.

DB3 organiseerde zaterdag voor de tweede keer een grondige kuisbeurt van het skateplein. Op deze manier willen de jongeren aantonen hoe belangrijk het skateplein voor hen is. Voorts is dit een noodkreet naar de gemeente toe om duidelijk te maken dat er zeer moeilijke tijden aankomen voor het skaten in Dilbeek. De toestellen zijn tot op de draad versleten en sommige toestellen zullen eind deze zomer zo onveilig zijn dat ze verwijderd moeten worden.

Er werd reeds een budget van 240.000 euro voor het skatepark vrijgemaakt door de gemeente. Het opstarten van de gunningsprocedure loopt echter vertraging op. Zo is DB3 niet de enige vereniging in Dilbeek bij wie het water aan de lippen staat en dient er ook broodnodig een oplossing gevonden te worden voor de situatie van de petanqueclub in Dilbeek. Het college heeft nu haar goedkeuring verleend om een voorstel te maken waarbij zowel het nieuwe skatepark als de nieuwe accomodatie van de petanqueclub op het skateplein ingepland worden. Gezien het toenemen van de sociale controle, door de aanwezigheid van de petanqueclub, juicht DB3 deze beslissing toe. DB3 wil echter aandringen om niet veel tijd te verliezen in dit dossier, gezien de hoogdringendheid van de situatie.

“Verschillende leden hebben reeds opofferingen moeten maken in de strijd voor degelijke skateinfrastructuur in Dilbeek. Zo sluiten de huidige toestellen een vooruitgang van de gevorderde gebruikers uit. Het is belangrijk dat onze leden vaak op het skateplein zijn om het levendig te houden en sociale controle uit te oefenen. Dit heeft echter tot gevolg dat wij niet op professionele accomodatie kunnen trainen en zo onmogelijk een goed niveau kunnen halen.” licht Marijn Hendrickx van de werkgroep BD3 ons toe.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief