Poirotspel, uniek en razend populair in Westrand DILBEEK

C21

Poirotspel, uniek en razend populair in Westrand DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-01-12_om_13
 
Scherm__afbeelding_2023-01-12_om_13
De winnaars van het spel waren Team Bloske
 

Tijdens de afgelopen kerstvakantie organiseerde de bibliotheek en het cultuurcentrum van Dilbeek een eigen escaperoom en whodunit in de vorm van een Poirotspel. Meer dan 30 groepen namen deel en waren heel erg enthousiast over het format, de vorm en de verschillende opdrachten. 

In 2020 was het exact 100 jaar geleden dat het eerste detectiveverhaal, de Zaak Styles, verscheen van Agatha Christie met als hoofdpersonage Hercule Poirot. Reden genoeg voor de werkgroep Literatuur om hiermee aan de slag te gaan. Door de Corona-lockdown en de vele beperkingen, werd het spel telkens uitgesteld tot nu. De deelnemers bestonden zowel uit families als vriendenkringen en was gericht op alle generaties en in elke ruimte waren er dan ook kinderopdrachten. In totaal bezochten de deelnemers 5 ruimtes, van de loge die ingericht werd als rouwruimte, naar het hoogste lokaal op de 4e verdieping die een woonkamer voorstelde, de keuken, een mortuarium, een schildersatelier en uiteindelijk de ontknoping. 

De moord op Arthur Ridgeway moest ontrafeld worden. In elke ruimte waren er tips te vinden of werd er een filmpje afgespeeld of een stukje toneel opgevoerd door verschillende personages. Een groep van vrijwilligers figureerden als autopsiedokter, Mister Hastings, Miss Lemon of een personage uit het verhaal. De groep die het snelste alle ruimtes kon ontcijferen en uiteindelijk de moordenaar wist te ontmaskeren, ging aan de haal met de hoofdprijs. 

De winnaars van het spel waren Team Bloske. Ze ontvangen een verrassingspakket met onder andere een filmkaart waarmee ze 10 beurten krijgen om van de dinsdagfilm te komen genieten.

Annelies, projectmedewerker: “We krijgen nu al heel wat vragen naar een vervolg op deze activiteit. Maar dit project heeft heel wat tijd gekost die we in het komende jaar niet beschikbaar hebben. Het volgende project is de viering van het 50-jarig bestaan dat van start gaat in het najaar van 2023. Hier gaan we ook aan de slag met vrijwilligers en denken we ook dat er heel wat unieke activiteiten uit de bus zullen komen en wie weet zit hier ook wel een spelvorm in..” 

Met dank aan alle vrijwilligers en partners Gardencenter Moens, Baudewijns en Coderdojo Dilbeek. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief