Welkom in de Pedemolen in SINT-GERTRUDIS-PEDE

C21

Welkom in de Pedemolen in SINT-GERTRUDIS-PEDE

Welkom_in_de_pedemolen__c__tine_van_wambeke
Welkom in de Pedemolen (c) Tine Van Wambeke
 

Op zondagnamiddag opent de Pedemolen in Sint-Gertrudis-Pede geregeld de deuren voor het publiek. Kom een kijkje nemen in de molen en geniet van een streekbiertje of een kopje koffie in het Molencafé, geserveerd door een lokale vereniging.

De Pedemolen is één van de weinige nog werkende watermolens van het Pajottenland. De Watermolen van Pede kent een rijke geschiedenis. Volgens sommige bronnen staat de molen afgebeeld op de meer dan 400 jaar oude Bruegel-schilderijen.

Tijdens je bezoek kan je de molenaars aan het werk zien en leiden ze je met plezier rond in de molen. In het woonhuis wordt tijdens deze maaldemonstraties ook het Molencafé georganiseerd door een lokale vereniging. Geniet er van een gezellige babbel en een heerlijk streek product.

De eerstvolgende maaldemonstraties en Molencafé zijn op zondag 12 februari en zondag 12 maart, telkens van 14u tot 17u. De leiding van chiro Don Bosco en Vos Pajottenland staan achter de bar in het Molencafé. Adres: Lostraat 84, Schepdaal.

Vanaf april kan je eveneens in Huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem terecht voor het Hopcafé en een gratis rondleiding in het lemen huisje.

Zelf het Molencafé organiseren

Zin om met jouw vereniging ook eens het Molencafé organiseren? Het is een mooie kans om op een unieke locatie je leden, sympathisanten, buurtbewoners, wandelaars, fietsers… te ontvangen. En een extra centje te verdienen. De gemeente stelt deze erfgoedsite gratis ter beschikking aan lokale verenigingen. De winst op de verkochte dranken is helemaal voor jullie! Interesse? Mail naar kennis@dilbeek.be

Unieke site

Achter de molen vind je een prachtig stukje natuur, een oase van rust en stilte, dat volledig ecologisch wordt beheerd. Het molendomein behoort zonder twijfel tot één van de mooiste picknickplekjes van het Pajottenland. De Pedemolen is tevens een ideaal vertrek- of rustpuntpunt voor wandelingen en fietstochten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief