Politici bezoeken Vlaams-Brabants uithangbord Puratos

C21

Politici bezoeken Vlaams-Brabants uithangbord Puratos

Scherm__afbeelding_2023-06-13_om_17
 

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft samen met andere politici van het federaal, Vlaams, provinciaal en lokaal niveau een bezoek gebracht aan voedingsmultinational Puratos in Dilbeek: een Vlaams-Brabants familiebedrijf dat uitgegroeid is tot een wereldspeler. Het bezoek past in een ‘Ronde van Vlaams-Brabant’ langs bedrijven en organisaties in onze provincie. Vlaams minister Ben Weyts en federaal Kamerlid Theo Francken (N-VA) startten met deze ‘Ronde van Vlaams-Brabant’ om samen met andere parlementsleden te luisteren op het terrein naar de bezorgdheden van ondernemers. “Vlaams-Brabant ligt geografisch in het hart van het land. Maar we geraken er vooral op eigen kracht, zonder tonnen subsidies. In Vlaams-Brabant trekken ondernemers vooral hun plan. Wij willen hen een steun in de rug geven”, zeggen Weyts en Francken. “Vlaams-Brabant kan heel trots zijn op een bedrijf als Puratos, dat voedsel verrijkt in de hele wereld”.

Lange lockdowns tijdens de coronacrisis, verstoorde aanvoerlijnen door de oorlog in Oekraïne, hoog oplopende energieprijzen, … de laatste jaren worden onze ondernemers getroffen door de ene crisis na de andere. Ondertussen blijft de belastingdruk op bedrijven zeer zwaar en loopt het arbeidsmarktbeleid spaak. De ondernemers in Vlaams-Brabant tonen veel volharding, verbeelding en veerkracht – maar er blijven grote uitdagingen. Het is cruciaal dat politici het terrein opgaan en zelf zien met welke problemen onze bedrijven worstelen en welke oplossingen zij zien om in moeilijke omstandigheden toch te kunnen groeien en bloeien.

 

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft nu een bezoek gebracht aan voedingsmultinational Puratos in Dilbeek, samen met de Vlaams parlementsleden Jeroen Tiebout en Inez De Coninck, burgemeester van Dilbeek Willy Segers, gedeputeerde Gunther Coppens en de federale parlementsleden Kristien Van Vaerenbergh en Sigrid Goethals. Het bezoek past in een ‘Ronde van Vlaams-Brabant’, die eerder ook al halthield in Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek.

 

Puratos (°1919) groeide in iets meer dan honderd jaar tijd van een bescheiden familiebedrijf uit tot een groot internationaal bedrijf. Technische innovatie is één van de speerpunten in het beleid van Puratos. Zo onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid om brood te bakken op Mars. De N-VA-delegatie heeft er onder meer een bezoek gebracht aan het Industrieel Patisserie Competentie Center (IPCC) en het sensorieel laboratorium van PuratosIn het IPCC wordt baanbrekend onderzoek verricht naar de laatste nieuwe patisserietrends: patisserie-ingrediënten, interacties, productieprocessen en – in combinatie met machineleveranciers – technologieën. Het biedt klanten toegang tot de laatste nieuwe industriële apparatuur, expertise en training. In het sensoriaal laboratorium kregen ze uitleg over hoe, aan de hand van de nieuwste en nauwkeurig geijkte instrumenten, texturen, smaak en uiterlijk van een product onderzocht worden nog voor het op de markt komt.

 

“Vlaams-Brabant mag fier zijn op een familiebedrijf als Puratos”, zegt minister Ben Weyts. “Met hun gespecialiseerd Vlaams vakmanschap veroveren ze de wereld. Het is van cruciaal belang dat we luisteren naar bedrijven die technische innovatie wereldwijd uitdragen en dat we oor hebben naar hun suggesties over hoe we dit als overheden kunnen blijven faciliteren en aanmoedigen.”

 

De politici bezoeken in de komende maanden nog heel wat andere bedrijven en organisaties in Vlaams-Brabant. “De verkiezingen van 2024 moeten gaan over de problemen die echt leven in onze provincie”, besluiten Weyts en Francken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief