DILBEEK kiest voor sterke partner in de buitenschoolse opvang

C21

DILBEEK kiest voor sterke partner in de buitenschoolse opvang

Scherm__afbeelding_2023-07-01_om_13
 

Op 31 augustus 2023 eindigt de huidige overeenkomst van de gemeente met Infano voor de organisatie van de buitenschoolse opvang in Dilbeek. Vanaf volgend schooljaar zal Ferm Kinderopvang in opdracht van de gemeente de buitenschoolse opvang organiseren in het Dilbeeks basisonderwijs. Het nieuwe reglement werd gisteren goedgekeurd door de Gemeenteraad. Deze nieuwe samenwerking brengt een aantal wijzigingen met zich mee.

Kiezen voor kwaliteitsvolle begeleiding
Met Ferm kiest Dilbeek voor een sterke partner in de buitenschoolse opvang, waarbij het kind centraal staat. Er wordt enerzijds ingezet op een kwaliteitsvolle begeleiding van de kinderen met de nadruk op spelend opvoeden en anderzijds op een sterke ondersteuning en omkadering van de kindbegeleiders. Meer begeleiders en meer ondersteuning betekent ook meer kosten. Hierdoor zal het basistarief verhogen en betaalt elk gezin een eenmalige administratiebijdrage per schooljaar.

Uiteraard zal de gemeente Dilbeek ook in de toekomst sterk blijven investeren in de buitenschoolse kinderopvang. In 2024 wordt hiervoor een bedrag van € 618.000 vrijgemaakt, ter aanvulling van de ouderbijdragen. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.
Sociaal tarief

Om tegemoet te komen aan de noden van de gezinnen met een bescheiden inkomen zal de korting van het sociaal tarief verhogen van 50% naar 80%. Gezinnen die in aanmerking komen voor het sociaal tarief betalen dus maar 20% van het basistarief. Daarnaast zullen deze gezinnen ook slechts 50% betalen van de eenmalige administratiebijlage.

 

Wie in Dilbeek woont heeft recht op het sociaal tarief indien zij over een attest van verhoogde tegemoetkoming of over een Participatiepas beschikken. 
Voor meer info kunnen zij terecht in een welzijnspuntwww.dilbeek.be/welzijnspunten

 

Gezinnen die niet in Dilbeek wonen en in aanmerking komen voor het sociaal tarief kunnen dit aanvragen bij Ferm Kinderopvang via bko.dilbeek@samenferm.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief