Organisatie tevreden over zwoel Vijverfestival DILBEEK: “Dit was hoe het moet zijn”

C21

Organisatie tevreden over zwoel Vijverfestival DILBEEK: “Dit was hoe het moet zijn”

Vf23_gl_schooliscool-4644
 
Borokov_1
Vf23_gl_kinderdorp-4263
Vf23_gl_sfeer-4691
 
Vf23_gl_sfeer-4528
 
Vf23_gl_kinderdorp-4262
 
Het Vijverfestival blikt terug op een bijzonder geslaagde tweedaagse. Headliners waren de zon, Berre, Zornik en School is Cool, en geen van allen stelde teleur. Het massaal opgedaagde publiek evenmin.
 
“Dit was wat het Vijverfestival moet zijn.” Een zielsgelukkige voorzitter blikt terug op twee dagen waarop meer dan tienduizend mensen afzakten naar het festivalterrein rond het kasteel van Dilbeek. “Knallen op vrijdag en op zaterdag op de drie podia een perfecte mix van oude rotten, opkomend talent en een zuiderse toets met bijvoorbeeld Camel’s Drop”, zegt Jonathan Michiels. “Wij zijn héél tevreden met de opkomst en hoe alles verlopen is.”
Vrijdag werd een triomfantelijke thuismatch voor Berre, de zanger uit Schepdaal die in zijn eigen Dilbeek de massa lokte en de bars en kassa’s een drukke openingsavond bezorgde. Hij putte uit eigen nummers en speelde wat covers, ondertussen gooiden jong en oud met hartjes naar de zanger dat het een lieve lust was. “Het was heel vet”, zei hij na zijn optreden. “In Dilbeek spelen maakte me wat zenuwachtiger dan anders. Maar het is goed gegaan.”
Op zaterdag gaf de thermometer meer dan dertig graden aan, en dat zorgde voor een wat gezapige start. Het kinderdorp liep al vroeg aardig vol, maar de grote massa liet op zich wachten tot er meer wolken kwamen en de temperaturen daalden. Voor bands als Zornik, School is Cool, Borokov en Merdan Taplak Orkestar was het dan ook een makkie om de festivalgangers op te zwepen en tot hun kookpunt te brengen. Aan beide podia - en in de vooravond ook op het derde podium - werd gedanst en gerockt zoals het Vijverfestival dat zo goed kan. Of zoals Merdan Taplak zelve het verwoordde: “Derde keer Vijverfestival, en jullie ontgoochelen nooit!”
Het volgende Vijverfestival vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief