d’Arconatistraat in DILBEEK wordt veiliger

C21

d’Arconatistraat in DILBEEK wordt veiliger

Scherm__afbeelding_2023-08-01_om_13
 

Onlangs werden parkeervakken aangebracht in de d’Arconatistraat tussen de Ketelheidestraat en de Kasteelstraat. Het aanbrengen van deze parkeervakken in combinatie met een parkeerverbod op een aantal stukken, kaderen in een groter plan om de straat veiliger te maken, niet in het minst voor schoolgaande kinderen.

Geordend parkeren
Het ongestructureerd parkeren op de d’Arconatistraat in de buurt van de schoolomgeving, leidt tot verkeersonveilige situaties. Kruisen is niet altijd mogelijk, auto’s staan kop aan kop met als neveneffect dat de voetpaden als rijstrook worden gebruikt. Bovendien heeft het ongestructureerd parkeren als gevolg dat ook de doorstroming op deze ontsluitingsweg te wensen overlaat. “Om deze redenen hebben we ingegrepen en hebben we parkeervakken aangebracht in functie van de parkeernoden van bewoners zonder garage of oprit, de school en de aanwezige handelszaak. Buiten de parkeervakken geldt een parkeerverbod”, verduidelijkt schepen van openbare ruimte Stijn Quaghebeur.

            

Fietspad
Vele ouders en het oudercomité van basisschool De Vlinder klagen de onveiligheid aan voor (jonge) fietsers. Een terechte bezorgdheid waar de gemeente wenst op in te spelen. Stijn Quaghebeur: “Fietsers, jong en oud, hebben vandaag geen plaats in de d’Arconatistraat. We werken daarom aan een oplossing om een tweerichtingsfietspad aan te leggen aan de minst bebouwde zijde, tussen de Ketelheidestraat en het kruispunt met de Stationsstraat. De ruimte is echter beperkt, rekening houdend met de parkeerstroken en de voetpaden die ook noodzakelijk zijn. We zullen dus gefaseerd te werk gaan, gespreid over verschillende jaren en projecten. Om te beginnen zal er een fietspad van 2,5m breed aangelegd worden in het deel tussen de Ketelheidestraat en de basisschool. Vervolgens wordt het tweede deel van de straat aangepakt. Hiervoor moet de as van de weg opgeschoven worden, om meer veilige ruimte te creëren voor de schoolingang. Deze werken zullen mee opgenomen worden, samen met de heraanleg van de Stationsstraat en de Kasteelstraat.”

 

De gemeente hoopt met deze gefaseerde maatregelen de verkeersveiligheid in de d’Arconatistraat stapsgewijs te verhogen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief