Gewapende agenten dringen Westrand binnen nadat hangjongeren bewaker bedreigen met pistool

C21

Gewapende agenten dringen Westrand binnen nadat hangjongeren bewaker bedreigen met pistool

Scherm__afbeelding_2023-08-21_om_17
 

 Gisteren, zondag 20 augustus, is de politie omstreeks 14 uur opgeroepen door een bewaker van Westrand. Deze wilde de hulpdiensten opbellen voor een jonge vrouw - bezoekster van Westrand - die volgens hem dringende medische hulp nodig had. Ze had iets wat leek op een epileptische aanval, waarna hij besloot een ziekenwagen te bellen. Maar die bezorgde reactie was duidelijk niet naar de zin van het gezelschap.van het slachtoffer. Ze vroegen de man kordaat om er absoluut niemand bij te halen.”

Een groep jongeren, die deel uitmaakten van haar gezelschap, wilden dit verhinderen. Hierop is de situatie uit de hand gelopen.In het tumult haalde een van de jongeren plots een wapen boven. “Het leek om een vuurwapen te gaan dat op één van de lockers in de gangen van Westrand lag

De hulpdiensten snelden massaal met 5 ploegen ter plaatse na een oproep over wapenvertoon. 

Veiligheidshalve werd restaurant Lou’s Plek ontruimd. Na tussenkomst van de politie was de situatie snel onder controle.

Drie jongeren werden opgepakt door de politie en meegenomen voor verhoor. Zij bleken allemaal “veelplegers” te zijn. Hun lot ligt in handen van het parket Halle-Vilvoorde. Het meisje dat door de bewaker in zorgwekkende toestand werd aangetroffen, zou oké zijn.

Het gemeentebestuur bekijkt de toekomst. Mogelijk wordt Westrand nu gesloten als er geen activiteiten plaatsvinden in de toekomst. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024

archief