Regio DILBEEK: aangepaste busdienst vanaf 1 september

C21

Regio DILBEEK: aangepaste busdienst vanaf 1 september

Scherm__afbeelding_2023-08-25_om_23
 

Vanaf 1 september wordt de dienstregeling in de regio Dilbeek tijdelijk lichtjes aangepast. Om personeelsredenen is De Lijn genoodzaakt om gedurende enkele maanden een aantal ritten te verschuiven om zodoende de nodige versterking te kunnen bieden daar waar er nood is. Dit heeft in de regio Dilbeek enkele lichte aanpassingen van de dienstverlening tot gevolg. Deze bijsturing zal normaal gezien tot het einde van dit jaar van kracht zijn.

Tijdelijke aanpassingen
Diverse bedrijfssectoren kampen momenteel met een personeelstekort. Dit is onder meer flink voelbaar in het openbaar vervoer en de transportsector. Ook De Lijn ontsnapt daar helaas niet aan. De zoektocht naar nieuwe chauffeurs en technici is ​ een aanzienlijke uitdaging, vooral in regio’s waar de concurrentie groot is. Door het personeelstekort vielen de voorbije tijd vaak ritten onvoorzien of laattijdig weg.
Een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden aan de reizigers is cruciaal voor De Lijn. Om deze te garanderen, kiest De Lijn ervoor om vanaf 1 september enkele tijdelijke en lichte aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio. Door te schuiven met een aantal bussen op minder drukbezette lijnen kan er een tandje worden bijgestoken op andere plekken. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit. Het gaat over gemiddeld 0,75% van het aanbod in heel Vlaanderen.

Betrokken lijnen
Om dit mogelijk te maken, wordt tijdelijk de dienstregeling van enkele lijnen in de regio Dilbeek lichtjes aangepast. Op bepaalde routes met een groot aanbod wordt de frequentie enigszins verlaagd zonder dat dit aanzienlijke problemen veroorzaakt. Drukke lijnen en schoolritten worden gevrijwaard.
Op de volgende lijnen zal de dienstregeling aangepast worden door enkele ritten tijdelijk structureel te schrappen:

  • 126 Ninove – Brussel-Noord
  • 136 Groot-Bijgaarden – Alsemberg/Dilbeek
  • 116 Brussel-Zuid – Sint-Katharina-Lombeek
  • 118 Brussel-Zuid – Schepdaal
  • 117 Dilbeek – Brussel-Zuid
  • 116 Brussel-Zuid – Itterbeek
  • 355 Liedekerke – Borchtloombeek
  • R29 Dilbeek – Brussel-Noord
  • 127 Brussel-Noord – Ninove/Dilbeek

De Lijn doet er alles aan om de hinder voor de reizigers op deze lijnen zo minimaal mogelijk te houden. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aanbod consulteren. ​ ​

Personeelstekort
Ondertussen blijft De Lijn volop verder inzetten op het recruteren van bijkomende personeelsleden. Geïnteresseerde kunnen voor het jobaanbod van De Lijn terecht op de bedrijfswebsite.
De Lijn verontschuldigt zich alleszins voor het ongemak, en zet alles op alles om zo snel mogelijk de aangepaste ritten te kunnen normaliseren. ​ ​ ​ 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024
Marc Sluys | 24 jun 2024

archief