Vuist op tournee Boekrecital Vuist / Faust voor de vuist weg in Westrand DILBEEK

C21

Vuist op tournee Boekrecital Vuist / Faust voor de vuist weg in Westrand DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-09-07_om_11
 

 De muzikale boekvoorstellingen Vuist van auteur Daan Esch met  sopraan Charlotte Wajnberg, bas Shadi Torbey en videocineaste Mirjam Devriendt heeft plaats op op zaterdag 30 september in het CC in Dilbeek en op zaterdag 14 oktober in 30CC Leuven. 
Vuist van auteur Daan Esch vertelt het verhaal van de ongelijke strijd tussen een vrouw en haar biologische klok, van het eenzame knokken door een carrièrebeest dat het glazen plafond zo graag doorbreken wil.

Vuist wil maar een ding. Het leven voelen, in plaats van het te ondergaan. De tijd dringt. Ze is net veertig. Straks is ze te oud om nog een partner te vinden, moeder te worden, de job te scoren die haar cv compleet zal maken. Vuist zet alles op alles. Maar zodra ze heeft getekend als hoofd communicatie bij een grote multinational, valt ze ten prooi aan de machinaties van haar manager, de perfide Lucy Faire. Vuist laat zich verleiden om haar principes één voor één overboord te gooien. Maar de werkelijkheid slaat onverbiddelijk terug. Zal ze tot inzicht komen voor het onherroepelijk te laat is? Zal ze zichzelf en iedereen die zij met zich mee dreigt te slepen nog kunnen redden voor de val? 

Samen met sopraan Charlotte Wajnberg, bas Shadi Torbey en videocineaste Mirjam Devriendt brengt Daan Esch een wervelende musico-literaire conference rondom zijn tweede roman Vuist, een vrije fantasie op Goethes ‘Faust’.

 

Wat heeft het Faustpersonage gemeen met Prometheus, Icarus, Tantallos, Midas, Don Juan en… Medea?  Zou Faust andere keuzes maken als hij vandaag zou leven? En wat als Faust een vrouw zou zijn?

 

Een avond lang brengt de auteur en de solisten het Faustthema op een verrassende manier tot leven in een caleidoscopische combinatie van woord, muziek en beelden.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Piet Ronsijn | 24 nov 2023

archief