Aangepaste planning voor werken aan fietspaden tussen spoorweg en Jan de Trochstraat in DILBEEK

C21

Aangepaste planning voor werken aan fietspaden tussen spoorweg en Jan de Trochstraat in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-11-23_om_22
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds midden oktober 2023 in beide richtingen de fietspaden op de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek.

De nutsmaatschappijen voeren algemene herstellingswerken uit. Door de slechte weersomstandigheden van de laatste weken verlopen deze grondwerken moeizaam.
De werf heeft daardoor sterke vertraging opgelopen en de aannemer past de planning aan. De vernieuwing van het fietspad richting Ninove wordt pas vanaf januari 2024 uitgevoerd, zodat de rijweg en de zijstraten tijdens de feestdagen goed bereikbaar blijven. In de huidige planning lopen de werken dan verder tot in februari 2024.

Aangepaste fasering van de werken
De nutsmaatschappij werkt nog verder tot en met vrijdag 24 november. Ondertussen werkt de aannemer verder aan de heropbouw van het fietspad richting Brussel. Voor de start van de Kerstvakantie zou het nieuwe fietspad aan die kant afgewerkt zijn. 
In de rijrichting van Ninove wordt er eventueel met voorbereidende werkengestart die voor weinig hinder zorgen. Pas na de feestdagen start de opbraak van het fietspad en de aanpassingen ter hoogte van de zijstraten op de Ninoofsesteenweg.  Zo liggen er geen open sleuven door afbraakwerken aan het fietspad en is er tijdelijk weinig tot geen hinder voor omwonenden in de werfzone. 

De verkeerssituatie tijdens de werken verandert niet

Comfortabel fietsen 
Tussen de Jan de Trochstraat en de spoorweg vernieuwt Wegen en Verkeer in beide richtingen het fietspad. Waar vandaag het fietspad ontbreekt, komt een volledig nieuw fietspad. Richting Ninove komt een vrijliggend fietspad in plaats van de huidige parkeerplaatsen. Omdat de parkeerplaatsen verdwijnen, wordt ook sluikstorten tegengegaan. In de richting van Brussel wordt een verhoogd fietspad aangelegd. Op dit stuk loopt het fietspad over een afstand van 150 meter langs een vangrail, waardoor het fietspad hier smaller zal zijn. 
Invulling missing link naar fietssnelweg
Na de werken kunnen fietsers zich veilig en comfortabel verplaatsen langs de gewestweg. Het nieuwe fietspad richting Ninove sluit aan op de fietssnelweg Denderleeuw – Brussel (F209). Deze verbinding met andere fietsroutes in de omgeving vult een missing link in om comfortabel te fietsen tussen Dilbeek en Brussel.

> Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/dilbeek.

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief