DILBEEK brengt burgers samen op burgerforum

C21

DILBEEK brengt burgers samen op burgerforum

Scherm__afbeelding_2023-11-24_om_13
 

Op 29 november organiseert gemeente Dilbeek voor de tweede keer een burgerforum. Op zo’n burgerforum worden alle Dilbekenaren uitgenodigd om mee het gesprek aan te gaan over een selectie van projecten. Op die manier wil de gemeente extra ideeën verzamelen voor aankomende initiatieven, een overzicht geven van projecten die lopen, of samen terugkijken op zaken die afgelopen zijn. Na een eerste forum begin dit jaar in Westrand, cultuurcentrum Dilbeek, zijn alle Dilbekenaren nu welkom in Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle.

Het burgerforum werd vorig jaar in het leven geroepen als onderdeel van een bredere vernieuwing van het gemeentelijke participatiebeleid. Doorheen het jaar zijn er al verschillende momenten waarop burgers worden uitgenodigd om mee na te denken over specifieke onderwerpen. Denk maar aan de aanleg van een straat, of recent nog de vernieuwing van de gemeentelijke reglementen voor subsidies aan verenigingen. Tegelijk bleek tijdens het uitwerken van het nieuwe participatiebeleid dat er nood was om af en toe ook verschillende projecten samen te brengen op één avond. Dat biedt zowel voor burgers als voor de gemeente een kans om op korte tijd veel informatie en ideeën uit te wisselen over uiteenlopende onderwerpen. Dilbeek hoopt op die manier burgers ook in aanraking te brengen met thema’s waar ze anders misschien niet spontaan op af zouden komen. Na elk forum is er tot slot ook de mogelijkheid om na te kaarten bij een drankje. 

De gemeente licht al een tipje van de sluier over wat aan bod zal komen op komend forum. Deelnemers zullen kunnen aanschuiven bij sessies rond toerismehet organiseren van evenementende uitdagingen van ruimtelijke planning, en kennisondersteuning voor verenigingen. Ook zal er informatie gegeven worden over hoe burgers zullen betrokken worden bij de voorbereiding van de nieuwe meerjarenplanning in 2024.  

Wie wil deelnemen, kan zich in te schrijven via www.dilbeek.be/het-burgerforum. Op die webpagina vind je ook meer informatie over de thema’s.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief