DILBEEK - Aanpassingen speelplein Begijnenborre

C21

DILBEEK - Aanpassingen speelplein Begijnenborre

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
JPS

Het schepencollege laat enkele aanpassingen uitvoeren aan het speelplein Begijnenborre na het bezoek van de brandweer eerder deze maand. De brandweer maakte de volgende opmerkingen :

-           In de nabijheid van de gebouwen moet een hydrant geplaatst worden, gevoed door het openbaar leidingnet en een debiet van tenminste 800 liter/minuut.

-           In het hoofdgebouw moet een vast telefoontoestel aanwezig zijn met in de onmiddellijke omgeving een lijst met de nuttige nummers.

-           Op de terreinen of in de gebouwen is er geen alarminstallatie

-           In de gebouwen is er geen automatische detectie.

-           De uitgangen kunnen niet geopend worden in de vluchtrichting.

Rekening houdend met de opmerkingen wordt de maximumcapaciteit momenteel door de brandweer geschat op 150 kinderen (50 in de kleine lokalen en 100 in de eetzaal). Na de aanpassingen kan de capaciteit aanzienlijk verhogen.

Met het huidige aantal aangeworven animatoren en mits het hanteren van een norm van één animator per 8 kinderen kan het speelplein momenteel 184 kinderen aan. Op dit moment verwacht de jeugddienst niet gauw meer dan 184 kinderen, dus extra animatoren zijn niet onmiddellijk nodig. Enkel de laatste twee weken van augustus worden er meer kinderen verwacht en zijn er naar schatting 3 à 4 extra animatoren nodig. De ouders krijgen binnenkort een brief met uitleg over het brandweerverslag en de maximumcapaciteit.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2009
Jean-Pierre Schoukens
JPS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief