DILBEEK - Ine haalt goud in Athene

C21

DILBEEK - Ine haalt goud in Athene

Editiepajot_dilbeek_goud_shotokan_dilbeek_foto_jean-pierre_schoukens
Ine De Jonge, dochter van Eric De Jonge en Mieke Verschaffel, beiden diensthoofd bij de gemeente Dilbeek, (op de foto links) behaalde op het wereldkampioenschap karate in Athene goud. Clubgenote Kim De Groof behaalde brons. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Twee jonge Dilbeekse dames haalden op het jongste wereldkampioenschap karate in Athene (Griekenland) respectievelijk goud en brons in hun leeftijdscategorie. Ine De Jonge beklom het hoogste schavotje in de leeftijdscategorie 14-15 jaar. Ine is de dochter van Eric De Jonge en Mieke Verschaffel. Beiden zijn diensthoofd bij de gemeente Dilbeek.

Kim De Groof haalde brons in de categorie 12 tot 13 jaar. In totaal behaalde de Belgische delegatie negen medailles. Van die negen werden er zes door junioren behaald.

Ine en Kim zijn allebei lid van de karateclub ICHO met afdelingen in Sint-Martens-Bodegem en Ternat. Trainer is Pim Van der Stappen, die ooit nog in Dilbeek woonde en vandaag inwoner is van het Lennikse gehucht Eizeringen. Patrick Erzeel, ooit ook inwoner van Dilbeek, werd vierde bij de veteranen. Shane Tshibamba van dezelfde club ICHO haalde de kwartfinale in de landencompetitie.

Het goud en brons is Ine en Kim niet zomaar in de schoot gevallen. Sinds het begin van het jaar trainden ze vier- tot vijfmaal per week. Die zware inspanningen, ook tijdens de examentijd, legden hen geen windeieren. Ine bekampte vijf tegenstanders, onder wie een Australische gespierde dame. Ze won alle wedstrijden. Kim moest zes wedstrijden het beste van zichzelf geven om de bronzen medaille rond haar hals te kunnen hangen.

De jonge dames hebben genoten van hun overwinning maar zijn al in hun hoofd bezig met het volgende wereldkampioenschap Shotokan, een stijl in karate, in Australië 2012. Het eerste streefdoel is zich weer kwalificeren voor dit wereldkampioenschap op basis van de resultaten in nationale en internationale wedstrijden.

Wie door deze prachtprestatie eens wil kennis maken met karate, kan elke dinsdag en vrijdag terecht in het ontmoetingscentrum Solleveld in Sint-Martens-Bodegem. Vanaf 18 tot 19 uur komen de kinderen van zes tot twaalf jaar aan de beurt, van 19.30 tot 21 uur komt al wie die ouder is dan twaalf jaar aan de beurt. Inlichtingen kan je verkrijgen op het gsm-nummer 0479 28 77 69 of op de website www.ICHO-sport.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief