DILBEEK - De liefde voor haar Fransman duurt al zestig jaar voor Anna

C21

DILBEEK - De liefde voor haar Fransman duurt al zestig jaar voor Anna

Editiepajot_dilbeek_diamant_steux_foto_jean-pierre_schoukens
In de Kievitenlaan in Groot-Bijgaarden werd dit jaar al wat gevierd. Afgelopen weekend was het diamanten echtpaar Steux-Moerenhout aan de beurt. - Jean-Pierre Schoukens.
 

In de Kievitenlaan in Groot-Bijgaarden blijft het feestgedruis aanhouden. Nadat eerder op het jaar al twee echtparen uit die laan hun gouden bruiloft hadden gevierd, was het afgelopen zaterdag de beurt aan het paar Maurice Steux en Anna Moerenhout. Zij vierden hun diamanten bruiloft.

Het curriculum vitae van Maurice Steux begint in Frankrijk waar hij op 20 september 1926 in Roubaix wordt geboren. In het Brusselse ontmoet hij Anna en huwt met haar op 6 augustus 1949 in Anderlecht.

De vakantie is voor Anna om meer dan één reden een heerlijke tijd. Op 1 juli mag ze altijd haar verjaardag vieren, al sinds 1928. Na hun huwelijk vestigen ze zich in Groot-Bijgaarden. Het paar heeft één dochter, twee kleinkinderen en één achterkleinkind.

 

Maurice heeft altijd gewerkt als inlijster. Hij leerde het vak van zijn… schoonmoeder. Anna was een bedreven naaister, was professioneel ook aan de slag als kassierster en ontfermde zich over het huishouden. Het echtpaar is nog altijd heel kranig, want het doet zijn huishouden nog altijd zelf. Maurice en Anna doen geen beroep op externe hulp.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief