Harley Davidson ontmoeting in DILBEEK

C21

Harley Davidson ontmoeting in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_harley_treffen_1_foto_steven_walravens
Foto Steven Walravens

Het schepencollege geeft het Belgian Motor Chapter de toestemming een motortreffen te organiseren op 18 april 2010 in het centrum van de gemeente Dilbeek. Aanvankelijk adviseerde het schepencollege negatief gelet op de ervaring met het vorig motortreffen in de Sint-Antoniuslaan maar na onderzoek van de politie geeft het schepencollege toch zijn toelating.

Het alternatief om het motortreffen te organiseren in het centrum van Groot-Bijgaarden leverde teveel moeilijkheden. De lijnbus zou onder meer verlegd moeten worden. De politie onderzocht ook of er die dag geen andere activiteiten zijn rond of op het Gemeenteplein.  Er is wel de actie ‘Paas je rot’ van de jeugddienst, maar die situeert zich rond Westrand en komt niet aan het gemeentehuis. De spelnamiddag van Chiro Gewest West  heeft later plaats.

Verkeerstechnisch wil de politie de motoren – er worden ongeveer 400 Harley Davidsons verwacht- parkeren in de Sint-Ambrosiuslaan in plaats van in de Sint-Alenalaan. De Sint-Ambrosiuslaan wordt die dag verkeersvrij gehouden.

 Het schepencollege vroeg ook bijkomende inlichtingen aan de organisatoren. Die deelden mee dat het podium voor het optreden van de Magical Flying Thunderbirds links van het gemeentehuis geplaatst wordt, vóór de eetcafés op het Gemeenteplein een cateringtent komt en tien stands worden rechtgetrokken op het Gemeenteplein.

 De inschrijving van de motoren loopt van 8  tot 10 uur. Om 10 uur vertrekt de rit en worden het podium en de stands opgezet. Om 14 uur komt men terug aan het Gemeenteplein en om 15 uur begint het optreden. Het event eindigt om 17 uur.

Bank mag evenement organiseren

Het schepencollege geeft de bank ING de toelating om het Gemeenteplein van Groot-Bijgaarden te gebruiken voor een cultureel evenement op 12 september. De parking voor het voormalig zwembad moet vrij blijven. De bank had ook om een podium, stoelen, tafels, verlengsnoeren en elektrische stroomvoorziening gevraagd maar daar gaat het schepencollege niet op in omdat het een privé-initiatief betreft. Er komt enkel politioneel toezicht voor de veiligheid en de signalisatie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2009
Jean-Piere Schoukens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief