DILBEEK past signalisatie aan GEN-werken aan

C21

DILBEEK past signalisatie aan GEN-werken aan

Editiepajot_werken_in_uitvoering_foto_re
Repro AGR.

Het schepencollege heeft beslist in afwachting van een definitieve oplossing voorlopig gekleurde plastic blokken te plaatsen op de Ninoofsesteenweg in Schepdaal ter hoogte van de werken aan de spoorweg. Dat gebeurt in de loop van deze maand.

Deze voorlopige oplossing moet de veiligheid van de zwakke weggebruiker die op die plaats de Ninoofsesteenweg wil oversteken verhogen. In die optiek worden wordt ook het te volgen tracé beter afgelijnd. 

Momenteel is er voor de voetgangers een zone voorzien waar ze in het midden van de N8 even kunnen stoppen, alvorens over te steken op het tweede deel van de steenweg. Dit is aangegeven met een geschilderde vluchtheuvel. Om deze vluchtheuvel van ver aan te kondigen heeft men aan het begin en het einde van de vluchtheuvel een verkeersbord geplaatst op de scheidingslijn tussen beide rijrichtingen. Deze verkeersborden betreffen alleenstaande palen.

De plastic blokken die nu geplaatst worden zijn van ver zichtbaar zijn en moeten beter aangeven dat men een uitwijkingsstrook nadert. Zo verhoogt de veiligheid van de voetganger die oversteekt.

Ook aan de enkele klachten over klapbanden is tegemoet gekomen. In de richting van Brussel heeft men ter hoogte van het zebrapad, de baanvakken een zwenking gegeven, waardoor de auto’s op het rechterbaanvak door de greppel moeten om de zwenking te kunnen volgen. Enkele automobilisten liepen hierdoor een klapband op. Door de snelheid te verlagen van 70 naar 50 km per uur vielen er geen klapbanden meer. Wie het afgelijnde baanvak overigens volgt, komt niet in het rioleringsrooster terecht.

Na de vakantie volgt een definitieve oplossing door de beheerder van de Ninoofsesteenweg, het Agentschap Wegen Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2009
Jean-Pierre Schoukens
AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief