Start van wegenwerken aan de Brusselstraat in Sint-Ulriks-KAPELLE op 6 mei

C21

Start van wegenwerken aan de Brusselstraat in Sint-Ulriks-KAPELLE op 6 mei

Brusselstraat_na
 

Op 6 mei gaan de wegenwerken aan de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle van start. Deze werken worden reeds geruime tijd voorbereid. Wat zal er precies gebeuren? Niet alleen zal de weg – inclusief fundering - volledig vernieuwd worden,  maar er zal ook werk gemaakt worden van nieuwe fiets -en voetpaden. Op sommige plaatsen zal ook de riolering hersteld worden, voor zover deze nog niet gerenoveerd waren.

De Brusselstraat, een belangrijke verkeersader in Sint-Ulriks-Kapelle, zal een volledige facelift ondergaan om de veiligheid en het comfort van zowel gemotoriseerd verkeer, voetgangers als fietsers te verbeteren,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur, “We willen met deze werken een duurzame en toegankelijke omgeving voor álle weggebruikers creëren.”

Wat staat er op het programma?

1.     Aanleg van fietspaden en vernieuwing voetpaden

Om de Brusselstraat fietsvriendelijker te maken - en bij uitbreiding de fietsas tussen Ternat en Dilbeek/Groot-Bijgaarden - zullen in de zone 50 fietspaden worden aangelegd, waardoor fietsers veilig en comfortabel kunnen rijden langs deze route. In de uitgebreide – en na de werken permanente – zone 30, zullen ruime voetpaden aangelegd worden. Fietsers begeven zich in deze zone op de rijbaan. 

2.     Vernieuwing van de openbare ruimte

De herinrichting van de openbare ruimte zal zorgen voor een aantrekkelijkere omgeving voor bewoners en bezoekers. De straat zal structureel volledig heraangelegd worden zodat ze terug goed is voor 10-tallen jaren.

3.     Rioleringherstel

Waar nodig zal de riolering hersteld worden om waterafvoerproblemen aan te pakken en te zorgen voor een efficiënt en betrouwbaar afvoersysteem. Een groot deel van de bestaande riolering werd reeds inwendig gerenoveerd met de ‘koustechniek’.

Werken afgerond vóór 2025

Zulke omvangrijke werken kunnen niet plaatsvinden zonder de straat af te sluiten. Op die manier kan de aannemer immers doorwerken, zodat de werken op ongeveer een half jaar tijd kunnen afgerond worden. Om de hinder voor de omwonenden te beperken, wordt in 3 grote deelfases gewerkt. Tijdens het bouwverlof wordt in de mate van het mogelijke doorgewerkt. 

Het doorgaand verkeer zal omgeleid worden via de Molenstraat/Ternatstraat/Bodegemstraat. Op kleinere landelijke wegen zoals de Bruggeveldstraat, Oosthoekstraat en Tenbroekstraat zullen tijdelijke maatregelen genomen worden om doorgaand verkeer te ontmoedigen.

De verwachte duur van de werken zal afhangen van verschillende factoren, maar de werken zouden voor het nieuwe jaar afgerond moeten zijn. Over de voortgang van de werken zal regelmatig gecommuniceerd worden op de gemeentelijke communicatiekanalen.

Voor meer informatie over de werken: www.dilbeek.be/werken

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jun 2024

archief