DILBEEK breidt kinderopvang verder uit.

C21

DILBEEK breidt kinderopvang verder uit.

Gemeentelijke_kinderopvang_2023_05
 
De vroegere muziekacademie van Groot-Bijgaarden wordt via een concessie ter beschikking gesteld aan 3WPlus voor een kinderdagverblijf met 24 plaatsen.
“Dat er een groot tekort is aan kinderopvangplaatsen, is een open deur intrappen”, zegt schepen Walter Zelderloo. “Onze enthousiaste medewerkers zorgen zelf voor meer dan 100 kindjes in de 3 gemeentelijke kinderdagverblijven, maar we willen ook al het mogelijke doen om nieuwe initiatieven te ondersteunen.”
De vroegere muziekacademie van Groot-Bijgaarden, die grenst aan het voormalig gemeentehuis, staat al enige tijd leeg. “Dat was een uitgelezen kans”, vindt Zelderloo. “We hebben daarom beslist het gebouw voor 9 jaar in concessie ter beschikking te stellen aan 3WPlus.”
Die organisatie zal de 24 bijkomende kinderopvangplaatsen uitbaten die Agentschap Opgroeien aan Dilbeek toekende. 
De gemeente zorgt voor de uitvoering van een aantal noodzakelijke werken.  De overige werken en de inrichting zullen ten laste genomen worden door 3WPlus. Het nieuwe kinderdagverblijf zou uiterlijk eind maart 2025 de deuren openen. De exacte datum van de opening zal gecommuniceerd worden via het digitaal lokaal loket kinderopvang (Opvang.Vlaanderen).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief