DILBEEK - Vernieuwde atletiekpiste geopend

C21

DILBEEK - Vernieuwde atletiekpiste geopend

Editiepajot_dilbeek_opening_vernieuwde_atletiekpiste_foto_jean-pierre_schoukens
De Tsjechische juniore Katerina Cachova, goud op de jongste Europese kampioenschappen meerkampen in Servië, opende samen met schepenen Deleu, Dedobbeleer en député Zelderloo de vernieuwde atletiekpiste op het Roelandsveld in Dilbeek. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Ter gelegenheid van 25 jaar Dilbeekse meerkampen werd de vernieuwde atletiekpiste op het Roelandsveld officieel opengeknipt door schepen van Sport Luc Deleu, schepen Rita Dedobbeleer en député Walter Zelderloo, geflankeerd door het diensthoofd van de sportdienst Boudewijn Vanermen en de organisatoren van Dilbeek Atletiek Club (DAC). Tegelijkertijd hadden er ook de provinciale kampioenschappen en wedstrijden van de Vlaamse Atletiek Liga plaats.

Het spreekt van zelf dat de organiserende club en de atleten opgetogen waren over de renovatie van de atletiekpiste. De renovatie omvatte de volgende werken:

         Herstellen kunststofbekleding buitenrand

         Herstelling bitumen onderlaag

         Herstelling van basislaag en barsten

         Uitgieten voeg piste-pisterand

         Na deze werken werd de piste voorzien van een volledig nieuwe toplaag, belijning en wedstrijdplaatjes

         Er zijn ook nieuwe afstootbalken voor ver/hinkstap, insteekbakken voor polsstokspringen, nieuwe werpcirkels voor kogelstoten en discuswerpen geplaatst.

         Er is eveneens een nieuwe verspringbak en een kunststofzone tussen de atletiekpiste en de aanloop voor polsstokspringen aangelegd.

De hele restauratie kostte ongeveer 175.000 euro, waarvan de provincie Vlaams-Brabant 52.500 euro subsidieerde.

De Dilbeekse meerkampen lokten 300 atleten naar het vernieuwde Roelandsveld. Blikvangster was de Tsjechische juniore Katerina Cachova die met haar 5.776 punten een stadionrecord vestigde. Cachova sprokkelde 110 punten meer dan ooit in haar zevenkamp. Als scholiere won Cachova goud op de jongste Europese kampioenschappen Meerkampen in Servië. Op het jongste EK voor junioren veroverde ze zilver.

Cachova kwam terecht in Dilbeek door haar vriendin Lucie Andrachkova, die de vriendin is van de Dilbeekse atleet Matthijs Vandecappelle. Het paar leerde elkaar kennen tijdens een atletiekwedstrijd in Zaragoza. Meer info over de wedstrijden op www.dilbeekac.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief